Hagi despre Liga I cu 14 echipe: Au dictat cei mari, dar este o decizie proastă

Managerul tehnic al formaţiei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, susţine că grupările mari au dictat reducerea numărului de echipe din Liga I la 14 şi afirmă că decizia "este proastă pentru viitorul fotbalului românesc".

60 afișări
Imaginea articolului Hagi despre Liga I cu 14 echipe: Au dictat cei mari, dar este o decizie proastă

Hagi despre Liga I cu 14 echipe: Au dictat cei mari, dar este o decizie proastă (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

"Să nu credem că după ce vor fi mai puţine echipe campionatul va deveni mai interesant. Nu, va fi ca toate celelalte. Dacă tot trăim în lumea intereselor şi cei mari dictează, s-au făcut mai puţine echipe în Liga I. Au dictat cei mari, cei de sus. E vorba despre interese, despre bani, şi s-a luat o decizie proastă după părerea mea, legat de viitorul fotbalului românesc", a declarat Hagi, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Fostul căpitan al echipei naţionale consideră că reducerea numărului de cluburi din Liga I va afecta în viitor prima reprezentativă a României. "Pentru că în primele cinci echipe din Liga I se vede ce procent mare de jucători străini există. Nu am nimic cu străinii, dar vor fi jucători români mai mulţi în afară şi va fi mai greu să fim competitivi. Ce va fi bun va pleca. Iar când la noi în campionat nu joacă jucători foarte buni, e greu să ai o echipă naţională foarte bună. Noi ar trebui să ştim să promovăm fotbaliştii buni, pentru că altfel va fi greu. De asta nu mai mergem la europene şi mondiale, pentru că din primele cinci echipe doar Steaua mai are jucători români, restul au mai mult străini", a explicat Hagi.

Comitetul Executiv al FRF a decis, la 29 mai, ca din sezonul 2015-2016 în Liga I să evolueze 14 echipe, urmând ca în ediţia 2014-2015 dintre cele 18 echipe participante să retrogradeze 6 formaţii şi să promoveze două din Liga a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici