Hagi, Zidane, Cafu, Zanetti, Le Guen sau Abreu vor fi prezenţi la Danone Nations Cup de la Varşovia

Nume sonore din lumea fotbalului precum Hagi, Cafu, Zanetti, Le Guen, Abreu, Baia şi Berbatov vor fi ambasadori ai ţărilor lor la Finala Internaţională Danone Nations Cup, programată în perioada 6-9 septembrie, la Varşovia, în timp ce Zinedine Zidane este ambasadorul acestei competiţii.

233 afișări
Imaginea articolului Hagi, Zidane, Cafu, Zanetti, Le Guen sau Abreu vor fi prezenţi la Danone Nations Cup de la Varşovia

Hagi, Zidane, Cafu, Zanetti, Le Guen sau Abreu vor fi prezenţi la Danone Nations Cup de la Varşovia (Imagine: Criste Preda / MediafaxFoto)

România este reprezentată la această competiţie, de Atletico Arad, deţinătoarea Cupei "Hagi Danone" 2012. În urma tragerii la sorţi, România a fost repartizată în Grupa E, alături de Franţa (campioană în 2000 şi 2008), Mexic (campioană în 2010), Statele Unite ale Americii şi Indonezia.

La această competiţie, adresată copiilor sub 12 ani, participă 560 de copii de la 40 de echipe din tot atâtea ţări. În Polonia, campionii României vor avea şansa să joace pe "National Stadium" din Varşovia. Construcţia stadionului a costat 500 de milioane de euro. Pe arena cu 58.500 de locuri s-au disputat în această vară cinci partide la turneul final al Campionatului European de Fotbal: Polonia - Grecia 1-1, Polonia - Rusia 1-1, Grecia - Rusia 1-0, Cehia - Portugalia 0-1 şi Germania - Italia 1-2.

Campionii de la Atletico vor fi însoţiţi la Varşovia de Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei "Hagi Danone". În Polonia, copiii se vor întâlni cu Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup. În acest program internaţional organizat din anul 2000 mai sunt incluse, ca ambasadori ai turneului în ţările lor, nume sonore din lumea fotbalului: brazilianul Cafu, argentinianul Javier Zanetti, francezul Paul Le Guen, uruguayanul Sebastian Abreu, portughezul Vitor Baia şi bulgarul Dimităr Berbatov. "Sunt fericit că aceşti puşti vor avea şansa să joace pe gazonul pe care au călcat de curând vedete precum Cristiano Ronaldo, Ozil, Balotelli şi Pirlo. Să nu uite că ei reprezintă România, iar noi suntem alături de ei. Dintr-o competiţie cu 40 de echipe mondiale au doar de câştigat: trebuie să fie mai buni zi de zi, decât au fost cu o zi în urmă", a declarat Gheorghe Hagi.

Jucătorul echipei arădene Luca Bodri a declarat: "Am ajuns aici cu talent, muncă şi ambiţie. Toţi trebuie să dăm ce avem mai bun şi la final să spunem: «Am câştigat!». Este cel mai important turneu din viaţa mea". Coechipierul său Denis Giosu este plin de optimism: "Ne-am calificat deoarece suntem cei mai buni. Vrem să ajungem între primele 10 echipe din lume!". Antrenorul Arpad Cserneczky crede că Mondialul Danone va fi o sărbătoare a fotbalului:"Îmi doresc să jucăm cu cei mai buni. Vreau să întâlnim echipe din America de Sud şi Africa. Va fi o ocazie specială să învăţăm şi să ne comparăm cu alte culturi fotbalistice".

Varşovia a fost, în decursul anilor, o fortăreaţă inexpugnabilă pentru echipele de fotbal din România. Astfel, UTA Arad a pierdut cu 0-8 meciul cu Legia Varşovia (1969, Cupa Campionilor Europeni), Rapid a cedat de două ori tot cu Legia, 0-2 (1971, Cupa UEFA) şi 1-3 (2011, Europa League), iar Dinamo s-a recunoscut învinsă de Polonia Varşovia, 1-3 (2000, preliminarii Liga Campionilor).

Lotul României pentru turneul de la Varşovia este următorul: Andrei Dagău, Raul Petcuţ, Răzvan Monac, Luca Bodri, Toma Bodri, Denis Giosu, Raul Moraru, Sergiu Mag, Raul Obrad, Alexandru Lazie, Robert Banciu, Marius Şimăndan, Claudiu Frai, Alexandru Cioban – jucători, Arpad Cserneczky şi Adrian Petruţ – antrenori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici