IAAF a suspendat provizoriu Federaţia Rusă de Atletism

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat, vineri seară, pe site-ul oficial, că a suspendat provizoriu forul de profil din Rusia.

299 afișări
Imaginea articolului IAAF a suspendat provizoriu Federaţia Rusă de Atletism

IAAF a suspendat provizoriu Federaţia Rusă de Atletism

Ca urmare a suspendării, atleţii din Rusia nu vor putea concura la competiţii internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice, Rusia nu va putea găzdui competiţiile internaţionale pe care le avea programate pentru 2016.

Suspendarea nu presupune interdicţia de participare a sportivilor ruşi la competiţiile interne şi nu înlătură obligaţia ca sportivii de nivel internaţional să se supună regulamentelor antidoping ale IAAF.

La 9 noiembrie, o comisie mandatată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a solicitat suspendarea Rusiei din toate competiţiile sportive şi a cerut retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 de eşantioane.

În raportul de la Geneva, dat publicităţii după mai multe cazuri de corupţie în cadrul IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism), Comisia WADA a recomandat şi înlocuirea directorului laboratorului de la Moscova şi a acuzat autorităţile ruse de "intimidare directă" asupra acestui laborator.

De asemenea, Comisia a solicitat suspendarea pe viaţă a cinci antrenori şi cinci sportivi ruşi, între care campioana olimpică la 800 metri Maria Savinova. Raportul notează că Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 au fost sabotate prin prezenţa mai multor atleţi dopaţi.

Deşi raportul se concentrează doar pe Rusia şi atletism, Comisia WADA susţine că "dopajul organizat" vizează şi alte ţări şi discipline sportive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici