Interpol suspendă acordul cu FIFA cu privire la programul de integritate în sport

Interpolul a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că suspendă acordul cu FIFA semnat în 2011, cu privire la programul de integritate în sport, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat forul mondial.

112 afișări
Imaginea articolului Interpol suspendă acordul cu FIFA cu privire la programul de integritate în sport

Interpol suspendă acordul cu FIFA cu privire la programul de integritate în sport (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

"Interpol anunţă suspendarea înţelegerii cu FIFA ca urmare a investigaţiilor pentru corupţie de vizează forul fotbalistic mondial", se arată pe site-ul interpol.int.

Interpol şi FIFA au semnat în mai 2011 un acord conform căruia organizaţia de poliţie internaţională urma să primească suma totală de 20 de milioane de euro din partea FIFA pe parcursul a zece ani, pentru un program de integritate în sport. Programul are ca ţintă pariurile ilegale şi meciurile trucate.

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului. În urma scandalului, preşedintele Jospeh Blatter şi-a anunţat demisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici