Jocurile Olimpice Paris 2024: ţările nordice susţin interzicerea sportivilor ruşi

Naţiunile nordice se alătură apelurilor internaţionale pentru menţinerea interdicţiei impuse sportivilor ruşi şi bieloruşi privind participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

368 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice Paris 2024: ţările nordice susţin interzicerea sportivilor ruşi

Sursa foto: Profimedia

Comitetele olimpice ale naţiunile nordice susţin solicitarea altor ţări pentru ca interdicţia impusă sportivilor ruşi şi bieloruşi să fie menţinută pentru Jocurile de la Paris.

Într-o declaraţie comună, comitetele finlandez, islandez, norvegian, suedez şi danez au spus că „acum nu este momentul potrivit pentru a lua în considerare întoarcerea lor (n.r. a sportivilor din Rusia şi Belarus)", potrivit BBC.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că ruşilor şi bieloruşilor li s-ar putea permite să concureze ca sportivi neutri.

Ucraina a ameninţat că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris dacă acest plan va fi pus în aplicare. Ulterior, Letonia, Lituania, Estonia şi Polonia şi-au exprimat opoziţia faţă de includerea sportivilor din Rusia şi Belarus, care au fost interzişi în urma invaziei Ucrainei în februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici