Juan Mata, Manchester United: Noi, fotbaliştii, trăim într-o bulă, separaţi de restul lumii

Mijlocaşul echipei Manchester United, Juan Mata, a declarat că fotbaliştii câştigă foarte multe în comparaţie cu cei care nu sunt în acest fenomen, iar fotbalul a devenit cu adevărat o industrie, în care primează banii.

483 afișări
Imaginea articolului Juan Mata, Manchester United: Noi, fotbaliştii, trăim într-o bulă, separaţi de restul lumii

Juan Mata, Manchester United: Noi, fotbaliştii, trăim într-o bulă, separaţi de restul lumii

Juan Mata, jucătorul echipei Manchester United, consideră că jucătorii tineri care ajung la cluburi mari din Europa, îşi doresc încă de la început salarii foarte mari, în comparaţie cu ceea ce arată pe teren.

"Asta nu e viaţă reală. Mă uit la prietenii mei, care nu sunt în fenomen şi îmi dau seama că aia e viaţa, noi trăim într-o bulă, separaţi de restul lumii! Sunt foarte, foarte mulţi bani la mijloc, fotbalul nu se compară cu niciun domeniu. Dacă e să mă raportez la lumea fotbalului, pot sa spun că, da, am un salariu normal. Dar în comparatie cu 99,9% din populaţia Spaniei, şi cu restul lumii, primesc un salariu obscen de mare. Barometrul pe care îl folosim noi, fotbaliştii, când analizăm salariile, e să ne comparăm cu alţi fotbalişti, dar asta nu e viaţa reală! Viaţa reală e ceea ce trăiesc prietenii mei, cei care nu fac parte din fenomen. Ei trebuie să muncească din greu, să emigreze, să-şi ia job-uri suplimentare, să se lupte permanent. Aşa e viaţa normală acum. Ceea ce trăiesc eu nu este normal. Mă şi sperii de multe ori când mă gândesc cât de protejat sunt. Orice mică problema aş avea, vine cineva şi o rezolvă în locul meu. Ăsta e unul dintre aspectele pe care nu le întâlneşti în viaţa reală", a spus Mata, citat de The Guardian.

Mijlocaşul spaniol de 27 de ani a fost transferat de Manchester United, de la Chelsea, în iarna lui 2014, primeşte un salariu de 180.000 de euro săptămânal. Juan Mata are în palmares titlul mondial, european, Liga Campionilor şi Europa League.

"Vă spun sincer, aş fi dispus să renunţ la o parte din salariu pentru a fi mai puţin business implicat în sport", a mai fotbalistul spaniol.

În acest sezon, jucătorul iberic a marcat de 8 ori în 49 de meciuri în toate competiţiile pentru echipa antrenată de Louis van Gaal, care ocupă locul 5 în Premier League, cu 3 etape înainte de finalul sezonului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici