CM 2022   Jucătorii naţionalei Ţărilor de Jos le-au dat lecţii de "fotbal european" americanilor cu un scor de 3-1 la Cupa Mondială

Cupa Mondială s-a încheiat pentru naţionala Americii.

573 afișări
Imaginea articolului Jucătorii naţionalei Ţărilor de Jos le-au dat lecţii de "fotbal european" americanilor cu un scor de 3-1 la Cupa Mondială

Ţările de Jos le-au dat lecţii de fotbal european Statelor Unite

Meciul dintre echipele naţionale de fotbal s-a încheiat cu victoria naţionalei Ţărilor de Jos care s-a impus cu trei goluri în faţa echipei Statelor Unite care a băgat doar o minge în poartă. 

Olandezii au marcat două goluri destul de uşoare în prima repriză pentru a-şi construi un avantaj pe care americanii nu l-au putut depăşi, scrie New York Times. Speranţele americanilor le-au fost spulberate mai ales după ce jucătorul Denzel Dumfries a marcat al treilea gol al Olandei.

Jucătorii Statelor Unite s-au dublat la fluierul final, cu tricourile albe ude de sudoare, cu feţele răsucite de epuizare.  

Americanii sosiseră luna trecută în Qatar cu chip proaspăt şi cu aşteptări modeste. Au fost şi a doua cea mai tânără echipă de la turneu, reprezentând o ţară care se întoarce la Cupa Mondială pentru prima dată în opt ani. Calificarea la turneu fusese un motiv suficient de sărbătoare.

Dar măreţia Cupei Mondiale, cu tot spiritul şi fanfara pe teren, are o modalitate de a face un grup de jucători să-şi dorească mai mult, de a-i face să creadă că pot avea.

Ţările de Jos au spulberat Visul American al echipei pentru glorie, într-un mod clinic sâmbătă seara. Partida a evidenţiat toate deficienţele americanilor într-o înfrângere cu 3-1 în faţa a 44.846 de fani pe Stadionul Internaţional Khalifa. 

„Este greu de îndurat pentru noi”, a spus dezamăgit antrenorul Gregg Berhalter. „Băieţii au pus tot ce aveau în asta. Este o echipă bună de băieţi, un grup de băieţi atât de uniţi, vrei doar mai mult pentru ei, iar în seara asta pur şi simplu nu s-a putut”. 

Dar în culise, americanii speră să se întoarcă. Berhalter se apropie de sfârşitul unui contract de patru ani, iar antrenorul şi echipa sa vor trebui să ia o decizie în curând dacă ar trebui să rămână încă un mandat de patru ani pentru a antrena şi a forma echipa înainte de Mondialul din 2026 care va fi găzduit de trei ţări - SUA, Canada şi Mexic.

„În următoarele două săptămâni îmi voi limpezi capul, mă voi aşeza şi mă voi gândi la ce urmează”, a spus Berhalter.

Mondialul din 2026 va marca revenirea pe pământul nord-american a celui mai urmărit eveniment sportiv din lume de la Cupa Mondială încoace din 1994. Va fi de urmărit cursul evoluţiei acestei echipe tinere până atunci. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici