Keşeru: Ar fi extraordinar să port tricoul României la CE din Franţa

Atacantul stelist Claudiu Keşeru a declarat, într-un interviu acordat site-ului oficial al FIFA, că ar fi extraordinar pentru el să participe cu echipa României la turneul final al Campioantului European din Franţa, ţară în care afirmă că s-a format ca fotbalist şi ca om.

88 afișări
Imaginea articolului Keşeru: Ar fi extraordinar să port tricoul României la CE din Franţa

Keşeru: Ar fi extraordinar să port tricoul României la CE din Franţa (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Mi-ar plăcea să particip la turneul final al Euro-2016 din motive evidente. Să port tricoul României în Franţa ar fi absolut extraordinar", a spus Keşeru.

Jucătorul Stelei nu a avut de multe ori ocazia să-şi arate calităţile la echipa naţională, unde are doar un meci jucat, însă noul selecţioner, Anghel Iordănescu, poate schimba acestă situaţie. Keşeru mai spune că România este favorită în Grupa F a preliminariilor Euro-2016. "Aici cred că am o treabă neterminată. Dar nu depinde numai de mine, antrenorul alege jucătorii şi trebuie să respect asta. Ni s-a dat statut de favoriţi, dar adevărul e că grupa este greu de prevăzut. Finlanda are un stil de joc frumos, cursiv, Irlanda de Nord a câştigat primele trei meciuri, Grecia are doar un punct, Ungaria joacă bine şi trebuie să luăm în serios echipa Insulelor Feroe", a declarat el.

Claudiu Keşeru se bucură că la începutul acestui an a ales să joace la Steaua, cea mai bună decizie în opinia lui. "Revenirea mea a fost de succes, sunt într-o bună formă şi sper să mă ţină. Am simţit că vremea mea în fotbalul francez s-a încheiat. Steaua mi-a oferit această oportunitate în perioada de transferuri din ianuarie şi am decis să o accept. A fost decizia potrivită, dar Franţa va avea întotdeauna un loc în inima mea. Acolo m-am dezvoltat ca fotbalist şi ca om", a afirmat fotbalistul de 27 de ani.

Keşeru a explicat că tatăl său este un fan al Stelei, iar acest lucru l-a influenţat şi pe el: "Toate echipele la care am jucat au avut efect diferit, dar pozitiv, asupra mea. Dar Steaua este un club legendar. Are cele mai multe succese pe plan intern şi este încă singura echipă din România care a câştigat Cupa Campionilor. Este formaţia pe care toată lumea vrea să o bată aici. Tatăl meu a fost întotdeauna un suporter al Stelei şi inevitabil am căpătat afecţiune pentru acest club. Şi m-am născut în 1986, anul în care au devenit campioni europeni. Nu este ceva ce se poate uita uşor".

Claudiu Keşeru a vorbit pentru site-ul oficial al forului mondial şi despre cele şase goluri marcate de el în meciul cu Pandurii din Liga I, amintind faptul că nu reuşise până atunci niciun hat-trick, iar în acea partidă a realizat două. "A fost un pic ciudat. Până atunci nu mai marcasem un hat-trick şi dintr-odată am înscris două într-un meci. Totul mi-a mers bine în acea partidă. Dar un atacant nu poate străluci fără sprijinul coechipierilor săi", a adăugat Keşeru.

Întrebat de ce nu ar asipra să se confrunte cu atacanţi de top, cum ar fi Cristiano Ronaldo, Keşeru a răspuns cu modestie: "Din nefericire, nu cred că sunt în cursă pentru Balonul de Aur. Da, am dat multe goluri, dar jucători ca Ronaldo marchează mai mult şi din orice poziţie".

Format la FC Bihor şi la Nantes, Keşeru a mai evoluat în Franţa la Libourne, Tours, Angers şi Bastia, marcând 78 de goluri în primele două eşaloane ale fotbalului din Hexagon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici