Marius Tucă Show. Mircea Lucescu: Nu facem prea mult să aducem românii pe stadioane

Antrenorul Mircea Lucescu consideră că educaţia este un factor important pentru promovarea patriotismului în sport şi remarcă dezinteresul de a-i atrage pe români pe stadioane.

390 afișări
Imaginea articolului Marius Tucă Show. Mircea Lucescu: Nu facem prea mult să aducem românii pe stadioane

Marius Tucă Show. Mircea Lucescu: Nu facem prea mult să aducem românii pe stadioane

Mircea Lucescu a declarat la emisiunea Marius Tucă Show că pe vremea când a antrenat Dinamo a încercat să cimenteze relaţia dintre jucători şi spectatori.

“Românul este pasionat de fotbal, cred că nici nu facem prea mult în a-l aduce la stadion.(…) Foarte important, duceam jucătorii în şcoli, aveam întâlniri, invitam şcolile la meciuri şi uşor, uşor Dinamo a devenit o echipă care avea un public senzaţional. E adevărat că întotdeauna copiii ţin cu echipa învingătoare, dar trebuie să îi atragi pe copii când reuşeşti nişte performanţe şi să îi ţii alături, că asta nu se uită”, a explicat antrenorul.

Întrebat de Marius Tucă dacă lipseşte patriotismul din fotbalul românesc, Mircea Lucescu a răspuns: “Nu, lipseşte posibilitatea de a le permite să fie patrioţi, pentru că joacă foarte mulţi străini, foarte mulţi străini joacă şi în fotbalul nostru care nu au cum să fie... sigur unii dintre ei au reuşit cum a fost Morais care acum joacă în echipa Ucrainei, adică a trecut pe la Sofia, pe urmă la Ucraina...iubeam România în tot ceea ce făceam”.

Fostul selecţioner a susţinut că de vină este educaţia şi a dat exemplul copiilor din Turcia, impregnaţi cu un naţionalism feroce.

“Da, dar nu e vina lor, e vina noastră, e vina educaţiei pe care o dăm copiilor noştri. Păi, du-te în Turcia şi vezi cum copii crescuţi de la vârsta de trei anu, cu ce naţionalism feroce sunt impregnaţi. Vorbesc de copii, nu mai vorbesc la nivelul ăsta ... steagurile peste tot, tribunele sunt pline numai de steaguri, imnul se cântă peste tot. Echipa naţională a ajuns la Eskişehir am coborât din avion şi au dus copiii să ne întâmpine, nu ştiu cum, erau copii aşa mici de şase ani, şi veneau la noi cu o agresivitate, credeau în asta. Copiii noştri mai cred în aşa ceva? Sunt ei crescuţi şi educaţi în spiritul ăsta? Să aibă un patriotism de genul ăsta, că pe urmă se atenuează pe parcurs... dar cei care simt cel mai tare apartenenţa la ţară sunt copiii, ei sunt mai tari decât oricine. Ei, mai facem noi lucrurile aceasta să continue, să persiste? Eu cred că nu... Am văzut sunt educatori, totul depinde de educatori care au acest spirit şi care reuşesc să transmită copiilor această stare, dar sunt alţii care sunt indiferenţi. Indiferenţa este caracteristica omului cea mai de... şi omoară”, a subliniat Mircea Lucescu.

Taguri:
lucescu,
fotbal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici