Mihai Stoica: Este o bătaie de joc, suntem trataţi ca pe plantaţie

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că actuala campioană a României este tratată ca "pe plantaţie" de către FRF şi LPF, care au stabilit ca partida cu FC Vaslui să se dispute, sâmbătă, 5 octombrie, şi nu duminică aşa cum îşi dorea.

205 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Este o bătaie de joc, suntem trataţi ca pe plantaţie

Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"Este o bătaie de joc, suntem trataţi ca şi cum am munci pe plantaţie. Nu e normal ce se întâmplă. Nu înţeleg de ce Mircea Sandu ne cere opinia, dacă deciziile sunt deja luate. Suntem bătaia lor de joc. Sper ca lucrurile lor să se schimbe. Noi vrem să jucăm meciul duminică, pentru că aşa este normal. Să vină să ne pună să jucăm când vor ei. Oficiali ai Ligii mă întrebau când vrem să jucăm înaintea meciului cu Basel? Marţi, mă, când jucăm cu Basel, o dăm mai devreme cu alţii. Vreţi duminică? Haideţi să încercăm sâmbătă", a spus Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că FC Steaua este pusă în faţa faptului împlinit, fiind programată sâmbătă, ceea ce îi oferă un dezavantaj faţă de FC Vaslui, deoarece gruparea moldavă nu va evolua la mijlocul săptămânii împotriva unei echipe precum Chelsea Londra. "Suntem însă puşi acum în faţa unui fapt împlinit. Deşi postul de televiziune care are prima opţiune şi-a manifestat intenţia de a transmite partida noastră de la Vaslui duminică, pentru că este cel mai important joc al etapei, deşi noi avem un meci extrem de important pentru fotbalul românesc în săptămâna acestui joc de la Vaslui, împotriva unei echipe extrem de puternice, Chelsea, noi trebuie să jucăm neapărat jocul sâmbătă, pentru că aşa decid diriguitorii fotbalului românesc. Deci noi nu putem pregăti jocul cu Vaslui aşa cum ne-am dori, că avem nevoie de mai mult de o zi pentru a pregăti jocul acesta, iar dacă jucăm sâmbătă, noi trebuie să plecăm vineri spre Vaslui şi am avea doar joi zi de pregătit meciul ceea ce nu e în regulă, pentru că e greu să antrenezi echipa a doua zi, ceea ce face ca această competiţie să nu fie corectă, ceea ce contravine intereselor fotbalului românesc", a completat Stoica.

Mihai Stoica a precizat că nu a comentat când Comitetul Executiv al FRF a amânat etapa dinaintea dublei cu Ungaria şi Turcia, însă acum crede că selecţionerul Victor Piţurcă nu are nevoie de o zi în plus pentru a pregăti partidele cu Andorra şi Estonia.

Totuşi managerul general al Stelei a greşit când a declarat că rezultatul din partida cu Andorra nu contează în clasamentul Grupei D, deoarece meciurile cu aceasta se vor anula doar în cazul în care România va termina pe poziţia a doua şi ulterior se va realiza clasamentul pentru meciurile de baraj cu celelalte echipe clasate pe locurile secunde în celalalte opt grupe.

"Îi informez pe cei de la FRF că nu contează cu cât câştigăm în Andorra, pentru că golaverajul nu are legătură cu ce se va întâmpla de acum încolo. Rezultatele de la meciul cu Andorra ies din calcul. Deci să înţeleg că noi nu avem încredere că putem câştiga în Andorra? Ne dorim ca echipa naţională să meargă în baraj, iar pentru asta trebuie să bată în Andorra şi nu cred că pentru asta Stelei să i se facă praf programul. Dacă noi avem nevoie de o zi în plus pentru a pregăti marele meci din Andorra, pentru că nu avem încredere că vom câştiga la o diferenţă de un gol cu Andorra, atunci avem o mare problemă la cel mai înalt nivel al FRF", a completat Stoica, care a menţionat că jucătorii Stelei se vor prezenta la prima reprezentativă conform regulamentului FIFA, cu cinci zile înaintea meciului din Andorra.

Mihai Stoica nu ştie dacă Alexandru Bourceanu îşi va prelungi contractul cu Steaua, deşi oferta înaintată mijlocaşului este de aproape două ori mai bună decât cea actuală.

Potrivit lui Stoica, mijlocaşul Cristian Tănase este indisponibil pentru partida cu ACS Poli Timişoara, însă speră ca acesta să fie recuperat până la meciul cu Chelsea Londra. "Tănase nu ştiu dacă va fi recuperat pentru meciul cu Timişoara, dar sper ca măcar la meciul cu Chelsea să fie sută la sută. Tatu are nişte probleme, dar va fi şi el bine în şapte, maximum zece zile", a explicat Stoica, care a adăugat că pentru partida cu Chelsea Londra s-au vândut 27.000 de bilete.

Întrebat dacă Vlad Chiricheş şi Raul Rusescu vor fi recompensaţi pentru calificarea Stelei în grupele Ligii Campionilor, deşi s-au transferat la echipe din străinătate, Stoica a răspuns: "Vlad Chiricheş este jucătorul lui Tottenham, Raul Rusescu este jucătorul Sevillei. Aceste bonusuri le va stabili Gigi Becali şi este vorba de jucătorii care au contribuit la calificarea echipei în grupele Ligii, nu de jucătorii care au contribuit de calificarea în play-off sau în turul trei."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici