Mircea Lucescu, antrenor Şahtior: Nu avem puterea să ne luptăm pentru un trofeu precum Europa League

Mircea Lucescu, antrenorul echipei ucrainene Şahtior Doneţk, a declarat, sâmbătă, pentru DigiSport, că formaţia sa nu are capacitatea de a se lupta pentru a câştiga un trofeu precum Europa League.

1041 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu, antrenor Şahtior: Nu avem puterea să ne luptăm pentru un trofeu precum Europa League

Mircea Lucescu, antrenor Şahtior: Nu avem puterea să ne luptăm pentru un trofeu precum Europa League (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Şahtior Doneţk se va duela în sferturile Europa League cu Braga (Portugalia).

"Nu cred că avem puterea să mai câştigăm un trofeu precum Europa League. Noi nu mai transferăm de 2 ani, am pierdut 6 titulari în acest sezon. În condiţiile în care noi ne pregătim într-o bază de antrenamente din alt oraş, jucăm pe alt stadion decât al nostru şi cu foarte puţini fani în tribune, pot înţelege de ce nu ar avea rost investiţii majore în perioada imediat următoare", a declarat Mircea Lucescu la DigiSport.

Şahtior a vândut, în această iarnă, cel mai valoros jucător. Alex Teixeira a plecat în China, la Jiangsu Suning, pentru 50 de milioane de euro.

Mircea Lucescu a vorbit şi despre viitorul adversar din Europa League, la DigiSport: "Sigur că ar părea că tragerea la sorţi ne-a favorizat, cu Braga, şi ei spun acelaşi lucru cu Şahtior, pentru că totuşi sunt două echipe din două ţări cu un fotbal sub nivelul celor din Spania, Anglia şi Germania. Noi cu Braga am mai jucat, e o echipă care an de an joacă în cupele europene, acum vreo 3 ani cred că a eliminat-o pe Dinamo Kiev tot în sferturi de finală. Noi am câştigat de fapt meciurile cu ei cu 3-0 şi 2-0, dar niciun meci nu se compară cu celălalt. Ei vor veni cu siguranţă foarte motivaţi după victoria asta cu Fenerbahce, pentru că Fener este o echipă considerabilă, ţinând cont de jucătorii care joacă, şi Nani şi Van Persie. De aceea, ne aşteaptă un meci greu".

Iată care sunt "sferturile" din Europa League:

Braga - Şahtior Doneţk

Villarreal - Sparga Praga

Athletic Bilbao - Sevilla

Borussia Dortmund - Liverpool

Meciurile din sferturile de finală se vor disputa tur-retur, pe 7 şi 14 aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici