Nadia Comăneci: Trebuie să educăm părinţii să înţeleagă că sportul este important pentru copii

Ambasadorul Campionatului European de Gimnastică de la Cluj-Napoca, Nadia Comăneci, consideră că părinţii trebuie motivaţi şi educaţi astfel încât să înţeleagă că sportul este important pentru copii, pentru formarea unei baze mai mari de selecţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

396 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci: Trebuie să educăm părinţii să înţeleagă că sportul este important pentru copii

Nadia Comăneci: Trebuie să educăm părinţii să înţeleagă că sportul este important pentru copii (Imagine: Andrei Pungovschi/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebată, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire organizată de unul dintre sponsorii competiţiei ce măsuri ar lua pentru gimnastica din România dacă ar fi ministrul Sportului, Nadia Comăneci a declarat că, în prezent, baza de selecţia s-a subţiat faţă de perioada în care ea făcea gimnastică şi când era Daciada.

„Baza s-a subţiat, am avut o bază mult mai mare pe vremea când făceam noi gimnastică, era Daciada. În momentul când ai o bază aşa de mare e uşor să găseşti aceste talente, când baza se subţiază şi a început să se subţieze... Atunci când ai 8 – 10 şi trebuie să alegi 6 şi ai şi 3 accidentate, ai o mare problemă. Ginmastica în SUA a devenit foarte populară după 1984, fiecare copilaş vrea să facă gimnastică. În SUA, eu cu soţul meu avem o academie de gimnastică unde avem în jur de 1.500 de sportivi, care nu doresc neapărat să ajungă la Olimpiadă, dar gimnastica este un sport de bază bun pentru copii, pentru orice alt sport pe care îl fac. Noi nu avem această bază şi trebuie să motivăm şi să educăm părinţii să înţeleagă că sportul este important pentru copii. Asta este cea mai mare problemă”, a spus Nadia Comăneci.

La întâlnire au mai participat fostele gimnaste Andreea Răducan, Monica Roşu, antrenorul Octavian Bellu şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici