Petrecere pentru Manchester United. Zeci de mii de fani au sărbătorit câştigarea titlului în Anglia

Zeci de mii de fani ai echipei Manchester United au sărbătorit, luni, alături de formaţia pregătită de Alex Ferguson, câştigarea titlului naţional, eveniment marcat şi de retragerea legendarului tehnician scoţian din activitate, informează presa engleză.

216 afișări
Imaginea articolului Petrecere pentru Manchester United. Zeci de mii de fani au sărbătorit câştigarea titlului în Anglia

Petrecere pentru Manchester United. Zeci de mii de fani au sărbătorit câştigarea titlului în Anglia (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Potrivit BBC, numeroşi suporteri s-au strâns la stadionul Old Trafford, de unde a pornit autocarul cu campionii Angliei în periplul prin Manchester.

Sir Alex Ferguson, care se retrage din activitate după 27 de ani petrecuţi la Manchester United, s-a adresat mulţumii din autocarul descoperit, mulţumindu-i pentru susţinerea arătată de-a lungul anilor şi pentru modul în care a fost tratat la ultimul său meci de pe Old Trafford, duminică, scor 2-1 cu Swansea City. "A fost o zi pe care nu o voi uita niciodată. A fost minunat. Întreaga mea familie s-a simţit foarte bine şi nepoţii mei nu vor uita ziua de duminică niciodată", a spus Ferguson.

Unii fani au venit de la locuinţele lor aflat pe străzile din apropiere pentru a-l saluta pe Ferguson, însă alţii au parcurs distanţe mult mai mari pentru a-şi vedea idolul înainte de retragere. Un sud-african prezent la eveniment spunea că s-a deplasat la Manchester deoarece nu putea rata acest moment "pentru nimic în lume".

Cei care s-au instalat devreme lângă stadionul Old Trafford au fost întâmpinaţi de tunete şi fulgere, dar după ce foşti şi actuali jucători au început să sosească la arenă a apărut şi soarele şi petrecerea a început.

Autocarul cu mesajul "thankyousiralex" (Mulţumim Sir Alex) şi-a început periplul, urmat de mai mulţi fani şi escortat de vehicule ale poliţiei, dar şi de un elicopter. Numeroşi alţi suporteri i-au salutat pe campioni pe parcursul până la Albert Square. În piaţă, poliţia a fost nevoită să blocheze accesul, după ce zona s-a umplut până la refuz. Unii fani au aprins torţe, alţii s-au căţărat pe stâlpi pentru a vedea mai bine autocarul cu jucătorii de la Manchester United, iar alţii au urmărit festivităţile de la ferestre sau de pe acoperişurile clădirilor din apropiere.

În timpul sărbătorii din Albert Square, fondul muzical a fost asigurat de trupa locală The Courteeners, dar şi de fundaşul Rio Ferdinand, care a încurajat mulţimea să scandeze şi să cânte despre jucători.

Centrul oraşului Manchester a fost roşu luni timp de mai multe ore, fanii purtând tricouri şi steaguri pentru a-şi omagia campionii şi pentru a-l saluta pe cel care a antrenat formaţia lor favorită timp de 27 de ani, Alex Ferguson.

Sir Alex Ferguson a trăit o zi extrem de emoţionantă şi duminică, despărţindu-se de publicul de pe Old Trafford, cu o victorie, un trofeu, ovaţii şi multă emoţie. Cel de-al 1499-lea meci al lui Ferguson la echipa din Manchester s-a încheiat cu o victorie în faţa formaţiei Swansea City, scor 2-1, a 902-a din palmaresul tehnicianului.

Ferguson a intrat pe teren prin două coloane formate din jucătorii celor două formaţii, angajaţii clubului şi brigada de arbitri, întâmpinat de o mare de steaguri roşii în tribune şi de un mesaj imens al suporterilor: "Champions". Scoţianul în vârstă de 71 de ani s-a îndreptat către public şi a acordat mai multe autografe. Pe parcursul meciului, întregul stadion aproape că a avut ochi doar pentru celebrul scoţian, iar la final, Sir Alex, vizibil emoţionat alături de jucătorii săi şi de cei 11 nepoţi, a luat un microfon şi s-a adresat publicului şi colaboratorilor săi din ultimele decenii: "Nu am niciun discurs pregătit în minte. Voi vorbi cum voi putea şi sper că voi reuşi să arăt ce a însemnat pentru mine acest club. Mulţumesc Manchester United, nu doar conducătorilor, ci şi medicilor, stafului, jucătorilor, suporterilor, tuturor. Vă mulţumesc. Aţi fost cea mai fantastică experienţă a vieţii mele. Retragerea mea nu înseamnă sfârşitul legăturii mele cu clubul. Acum mă voi putea simţi bine când îi văd jucând, mai degrabă decât să sufăr cu ei. Însă golurile venite în ultimul minut, întoarcerile de scor, chiar şi înfrângerile, toate fac parte din această echipă mare a noastră. A fost o experienţă incredibilă pentru noi toţi. Vă mulţumesc pentru asta. Am avut posibilitatea să antrenez unii dintre cei mai mari fotbalişti din ţară. Toţi aceşti jucători au reprezentat astăzi bine clubul. Au câştigat campionatul într-un mod fantastic. Bravo lor. Vreau să îi adresez un omagiu lui Paul Scholes, care se retrage astăzi. Este un jucător incredibil, unul dintre cei mai mari din istoria clubului. Paul, îţi doresc să îţi fie foarte bine de acum încolo. Şi îi doresc lui Darren Fletcher o recuperare rapidă. Le urez jucătorilor mult succes pe viitor. Ştiţi cât de buni sunteţi, ce culori purtaţi şi pe toţi oamenii de aici. Nu vă dezamăgiţi. Vă mulţumesc tuturor din nou, din partea întregii familii Ferguson. Sunt toţi aici - 11 nepoţi. Mulţumesc. Mulţumesc".

În timpul discursului, Sir Alex Ferguson le-a cerut tuturor să îl susţină pe succesorul său, David Moyes. "Vreau să vă amintesc că atunci când am avut momente dificile clubul m-a susţinut, jucătorii m-au susţinut şi datoria voastră acum este să îl susţineţi pe noul vostru antrenor. Este important".

Ferguson şi jucătorii săi au primit apoi medaliile şi trofeul de campioni al Angliei, al 13-lea din cariera scoţianului. Jucătorii au fost îmbrăţişaţi rând pe rând de tehnician.

La sosirea lui Ferguson de la Aberdeen, în 6 noiembrie 1986, Manchester United era o echipă traumatizată, care nu mai reuşise să obţină un titlu de 19 ani. 27 de ani mai târziu, United a devenit o echipă de temut, cu 38 de trofee, dintre care două ale Ligii Campionilor. Manchester United este acum o marcă mondială, cotată la Bursa din New York şi evaluată la 3,7 miliarde de dolari.

Născut la 31 decembrie 1941, la Glasgow, Sir Alex a mai antrenat echipele East Sterlingshire (august-octombrie 1974), Saint Mirren (octombrie 1974-1978) şi Aberdeen (1978-86). Primul meci la conducerea Manchester United a fost la 8 noiembrie 1986, când echipa sa a pierdut, scor 0-2, cu Oxford.

Duminica ce vine, Alex Ferguson se va afla pentru ultima dată pe banca tehnică, la meciul cu numărul 1.500, ce se va disputa pe terenul echipei lui Gabriel Tamaş, West Bromwich Albion, în etapa ce încheie sezonul în Anglia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici