Piţurcă: Probabil că azi sau mâine Torje se va transfera

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu mijlocaşul echipei Udinese Gabriel Torje, care i-a transmis că se va transfera de la gruparea italiană cel mai probabil în campionatul Germaniei.

98 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Probabil că azi sau mâine Torje se va transfera

Gabriel Torje (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am vorbit tot timpul cu el, probabil şi el, în cursul zilei de azi, mâine, se va transfera. Cel puţin aşa mi-a spus. Anumite cluburi din Germania sunt interesate de serviciile lui, dacă nu, va rămâne la Udinese. Rezultatele sunt slabe şi probabil că în favoarea lui, iar antrenorul Guidolin se va gândi şi la Torje să-l introducă pe teren. Deocamdată, este la echipa naţională şi sper să evolueze cum a făcut-o în ultimul timp şi să aducă victoria României prin ceea ce face pe teren", a spus Piţurcă.

De asemenea, selecţionerul a afirmat că mijlocaşul Bănel Nicoliţă se va transfera la o altă echipă din prima ligă franceză, presa din Hexagon anunţând că FC Nantes va fi noua formaţie a fostului stelist. "Pe postul pe care joacă el, sunt convocaţi acum Popa şi Torje. Bănel, pentru mine, este un jucător extrem de important, însă din păcate el nu a jucat anul trecut aproape deloc, acum a revenit, e sănătos şi e primul joc în care a evoluat titular, astfel că am decis să vină cei doi. De dimineaţă am avut o discuţie cu el, m-a sunat şi crede că se va transfera la o altă echipă, tot din Ligue 1 şi probabil că are mult mai mari şanse să joace titular, ceea ce ar fi benefic pentru mine, pentru echipa naţională", a completat Piţurcă.

El a afirmat că Marica, un jucător care încă nu şi-a găsit o echipă, este totuşi apt din punct de vedere fizic pentru a juca la echipa naţională. "Ştim problemele care sunt, s-a tot discutat înaintea acestor convocări, sunt jucători care nu au încă echipe. E vorba de Marica, jucător care s-a pregătit cu staful meu tehnic, care a avut şase zile de pregătire în grup cu Dinamo, echipa la care a crescut, şi pot să spun că din punct de vedere fizic e la un nivel optim, chiar s-a mişcat foarte bine în jocul de ieri (n.r. - amicalul României cu ACS Berceni)", a adăugat selecţionerul.

România va întâlni Ungaria la 6 septembrie şi Turcia la 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici