Platini despre transferuri: Trebuie să ne gândim la ceva mai sănătos în fotbal

Preşedintele UEFA, Michel Platini, vrea ca lumea fotbalului să se gândească la "ceva mai sănătos" pentru a evita sumele prea mari pe piaţa transferurile şi transformarea jucătorilor în "produse".

104 afișări
Imaginea articolului Platini despre transferuri: Trebuie să ne gândim la ceva mai sănătos în fotbal

Michel Platini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu mereu mi-am dus contractele la bun sfârşit. Astăzi unii jucători devin produse. Noi toţi, şi în primul rând FIFA, trebuie să ne gândim la ceva mai sănătos. Astăzi s-a ajuns ca jucătorii să nu mai aparţină cluburilor, ci unor societăţi financiare sau unor persoane, este o întoarcere în urmă cu 50 de ani, este o ruşine, totul a devenit o mare afacere. Este nesănătos ca un club să nu mai includă un jucător în lot pentru a-l forţa să plece şi astfel să reuşească un transfer", a declarat Platini, vineri, la Monaco.

Platini nu a dat niciun exemplu, însă este cazul formaţiei Olympique Lyon, care l-a exclus din lot pe atacantul Bafetimbi Gomis pentru a-l obliga să se transfere la altă echipă.

"Trebuie să ne gândim la soluţii. Inclusiv pentru perioada de mercato de iarnă: după patru luni într-un sezon, jucătorii schimbă echipa! Este nesănătos", a mai spus Platini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici