Platini: Sunt deja judecat, sunt deja condamnat

Michel Platini a explicat că a decis să nu se prezinte, vineri, în faţa Comisiei de Etică a FIFA, deoarece este deja "judecat" şi "condamnat", se arată în declaraţia francezului citită de avocatul acestuia la audierea de la forul fotbalistic mondial, informează Le Figaro.

331 afișări
Imaginea articolului Platini: Sunt deja judecat, sunt deja condamnat

Platini: Sunt deja judecat, sunt deja condamnat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis să nu vin în faţa dumneavoastră pentru a da explicaţii dintr-un singur motiv: sunt deja judecat, sunt deja condamnat. Nu eu o spun, ci dumneavoastră, sunt instanţele interne ale FIFA, sunt purtătorii voştri de cuvânt. Astfel, cazul meu este decis (...) Nu mai am încredere în instanţele disciplinare ale FIFA. Şi-au arătat parţialitatea, prejudecăţile, incapacitatea de a respecta confidenţialitatea, prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la apărare", se arată în declaraţia preşedintelui UEFA.

Avocatul lui Michel Platini a pledat timp de nouă ore, vineri, pentru nevinovăţia francezului. Platini a respins orice acuzaţie de corupţie în cazul primirii a 1,8 milioane de euro în 2011, din partea lui Joseph Blatter, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris.

Joseph Blatter, Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FIFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici