Presa olandeză: "Drama loviturilor de departajare" pune capăt "visului unei ţări"

Presa olandeză a notat, după înfrângerea înregistrată de selecţionata Olandei în semifinalele Cupei Mondiale, scor 2-4 în faţa Argentinei, că "drama loviturilor de departajare" a pus capăt "visului unei ţări".

376 afișări
Imaginea articolului Presa olandeză: "Drama loviturilor de departajare" pune capăt "visului unei ţări"

Presa olandeză: "Drama loviturilor de departajare" pune capăt "visului unei ţări" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"S-a terminat: naţionala nu va juca finala, după drama loviturilor de departaje", a notat cotidianul Algemeen Dagblad (AD). La acest meci, "jucătorii nu şi-au asumat suficiente riscuri, ritmul a fost prea lent şi ocaziile rare", adaugă sursa citată.

AD mai menţionează că în timp ce olandezii nu au reuşit să "îi lanseze" pe Robin van Persie şi Arjen Robben, la argentinieni Lionel Messi nu a arătat ca unul dintre cei mai buni jucători din lume.

"Oranje învinşi", a titrat simplu jurnalul De Telegraaf, publicând o fotografie cu portarul argentinian Sergio Romero apărând prima lovitură de departajare, executată de Ron Vlaar.

"Visul unei ţări a fost zdrobit", a menţionat De Telegraaf, adăugând că olandezii au fost mai buni. "După cinci victorii, aventura braziliană s-a încheiat", a notat jurnalul olandez.

Fostul internaţional Frank de Boer a criticat decizia selecţionerului Louis van Gaal de a-l lăsa pe Ron Vlaar să execute prima lovitură de departajare, în loc să opteze pentru alt jucător, mai experimentat.

"Nu ar fi trebuit să execute lovitura", a spus De Boer pentru postul de televiziune NOS.

Presa olandeză este totuşi mândră de reuşitele echipei naţionale, iar după semifinala cu Argentina, un comentator de la NOS a spus chiar că poate este mai bine că olandezii nu s-au calificat, deoarece nu vor juca împotriva Germaniei, care în semifinale s-a impus în faţa Braziliei cu scorul de 7-1.

Reprezentativa Argentinei s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, miercuri, la Sao Paulo, cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, selecţionata Olandei, în semifinalele competiţiei.

La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare pentru Argentina au transformat Messi, Garay, Aguero şi Maxi Rodriguez. Pentru Olanda au înscris Robben şi Kuy, în timp ce Vlaar şi Sneijer au ratat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici