Qatar 2022: Olanda şi Senegal merg mai departe în „optimi” din Grupa A

Olanda şi Senegal s-au calificat marţi seara în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal, câştigând partidele din Grupa A, împotriva Qatarului şi Ecuadorului.

292 afișări
Imaginea articolului Qatar 2022: Olanda şi Senegal merg mai departe în „optimi” din Grupa A

Qatar 2022: Olanda şi Senegal merg mai departe în „optimi” din Grupa A

După primele 20 de minute, calificate erau Olanda şi Ecuador, în ambele meciuri fiind înregistrat scorul de 0-0.

La Al Khor, Olanda a jucat mare parte a acestor prime minute în şi în faţa careului qatarez, însă gazdele, aglomerate în faţa porţii, au respins eroic toate tentativele. Fiecare trecere a liniei de mijloc a terenului de către qatarezi a fost întâmpinată cu explozii de urale din tribune, tensiunea crescând maxim la un un şut slab ajuns în braţele lui Noppert, dar şi la o lovitură de colţ obţinută de aceştia.

_____
În cealaltă parte,la Doha, Senegalul a ratat trei ocazii mari, prin Idrissa Gueye, Boulaye Dia şi Iliman Ndiaye, şuturile acestora trecând puţin pe lângă poarta sudamericană.

Valencia putea să-şi treacă în palmares al patrulea gol în Qatar, dar şutul său din lovitură liberă s-a oprit în zid.

_____
Iar, dacă Valencia nu a marcat, a făcut-o pe celălalt stadion Cody Gakpo, după o incursiune personală, în zona centrală a apărării quatareze, cu un şut din afara careului, pe jos, lângă bară (1-0, min. 26).

A fost al treilea gol al olandezului în Qatar, acesta egalându-i în acel moment pe Mbappe şi Valencia.

_____
În acelaşi minut 26, în care s-a marcat golul olandez, senegalezul Abdou Diallo rata o nouă şansă a africanilor de a deschide scorul, lovitura sa de cap fiind reţinută de Galindez.

Faza se repetă peste 3 minute, de data asta cu un şut slab al lui Ndiaye, reţinut la fel de uşor de portarul ecuadorian.

_____
Olanda şi Qatar dezamăgesc la Al Khor, jocul ambelor echipe fiind lipsit de spectaculozitate, spectatorii din tribună mai avâd o singură ocazie de entuziasm, la încă un şut fără energie, reţinut totuşi cu emoţii de portarul olandez.

_____
Înte timp la Doha, în minutul 35, statistica arăta 9-2 la şuturi spre poartă, 4-0 la cornere 0-3 la intervenţii de portar, toate în favoarea Senegalului, dominarea africanilor fiind tot mai mai greu de contracarat de Ecuador.

Dovadă că în minutul 42 Piero Hincapi nu a găsit altă metodă de a se opune decât prin fault în careu.

Ismaila Sarr a câştigat apoi duelul nervilor, marcând imparabil din penalty, pe lângă Hernan Galindez (0-1, min. 44).

La pauză, Olanda şi Senegal aveau asigurat locul în optimi, cu 7, respectiv 6 puncte.

_____
După jocul dezamăgitor din prima repriză, olandezii au revenit de la vestiare decişi să-şi liniştească suporterii, şi după şutul lui Memphis Depay, respins de portarul advers, Frenkie de Jong a avut o sarcină uşoară, majorând la 2-0 din faţa porţii (min. 49).

_____
La Doha, tehnicianul Gustavo Alfaro a făcut la pauză modificări ofensive, noul intrat Charcopa încercând vigilenţa lui Mendy, însă cu un şut mult prea slab, în minutul 49.

În vacarmul creat de tobele suporterilor africani, Senegalul s-a apărat bine în faţa tentativelor timide de a egala ale ecuadorienilor.

_____
Între timp olandezii jucau la nivel de avarie, conservând energia pentru optimile de finală, la 2-0 având asigurată câştigarea grupei.

Totuşi, în minutul 68, Berghuis marchează pentru 3-0, însă golul e anulat pe motiv de henţ, după consiltarea VAR.

_____
În exact acelaşi minut, 68, Ecuadorul obţine prima lovitură de colţ, din care Moises Caicedo egalează la bara a doua. Sudafricanii urcă pe locul 2 în grupa A şi sunt calificaţi alături de Olanda (1-1, min. 68).

Bucuria a durat doar 2 minute şi jumătate. Africanii beneficiază de o lovitură liberă de pe dreapta, mingea ajunge cu noroc la fundaşul lui Chelsea, Kalidou Koulibaly, care marchează ca un adevărat vârf, readucând Senegalul în optimile de finală (2-1. Min. 70)

În minutul 75, Plata bate mingea de câteva ori pe picior, în zona punctului cu var, şutând apoi din întoarcere în braţele lui Mendy.

_____
Între Olanda şi Qatar singurele evenimente notabile sunt schimbările, ambii antrenori făcând modificări, unul pentru a-şi odihni titularii, celălalt pentru a da şansa cât mai multor fotbalişti qatarezi să poată trece în CV evoluţia la Cupa Mondială.


_____
La Doha, românul Istvan Kovacs arată 6 minute suplimentare de joc, ecuadorienii însă reuşesc greu să se apropie de o eventuală egalare. În minutul 90+2, Ecuador beneficiază de al doilea corner. Mendy respinge din nou şi cornerul se mută pe partea opusă.

Defensiva senegaleză rezistă şi respinge mingile centrate în careul lui Mendy. Porozo trimite pe lângă poartă când mai sunt două minute şi fostul internaţional Aliou Cisse face o ultimă schimbare.

___
Olanda – Qatar se încheie 2-0 şi e calificată de pe primul loc. Ecuador are nevoie de gol pentru calificare. Senegalezii se bucură înainte de vreme, interpretând greşit un fluier.

În cele din urmă, francezul Turpin, a pus capăt meciului, amplificând sunetul asurzitor de tobe al suporterilor senegalezi bucuroşi de reuşita favoriţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici