Rasism la meciul UTA - Rapid. Arădenii, deranjaţi de frăţia dintre giuleşteni şi timişoreni

  • Meciul din etapa a 8-a a Ligii 1 la fotbal, dintre UTA şi Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, a fost urmărit de 8.498 de oameni din tribunele arenei „Francisc Neuman”.
  • Ultraşii gazdelor au afişat bannere rasiste la adresa rivalilor din Bucureşti, înfrăţiţi cu rivalii istorici ai arădenilor, timişorenii.
  • UTA ar putea fi sancţionată drastică, inclusiv cu amendă şi cel puţin un meci cu porţile închise.
1137 afișări
Imaginea articolului Rasism la meciul UTA - Rapid. Arădenii, deranjaţi de frăţia dintre giuleşteni şi timişoreni

Fani UTA Sursafoto: Facebook UTA Arad

Aflate pe podiumul clasamentului, UTA Arad şi Rapid, echipele cu cei mai numeroşi suporteri la meciurile susţinute pe teren propriu, s-au duelat vineri seară, rezultând un meci spectaculos, cu 4 goluri.

Rivalitate a fost şi în tribune. Fanii arădeni au fost spectaculoşi, afişând diverse coregrafii, unele bannere având caracter rasismului.

UTA ar putea fi sancţionată drastică, inclusiv cu cel puţin un meci cu porţile închise. Ultraşii arădeni au afişat bannere cu mesaje rasiste la adresa rivalilor:

„Croncăne Giuleştiul / De răsună Bucureştiul”, „ROALERT: Atenţie la obiectele de valoare! Azi avem oaspeţi exploratori de buzunare” şi „Rapidu-n cantonament / Stă pe firul de curent”. 

Fanii gazdelor au reacţionat astfel după ce au aflat că Rapid va evolua în violet, culoarea tradiţională a rivalei locale Timişoara.

Antrenorul Rapidului, Mihai Iosif, a povestit cum a început prietenia giuleşteano-bănăţeană. ”În 1990, la primul meci la Timişoara, fanii Rapidului s-au rugat şi au aprins o lumânare la troiţa care îi comemora pe cei decedaţi la Revoluţie”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rasism,
arad,
rapid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici