România a pierdut organizarea CE de handbal feminin din 2012

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, luni, gazda turneului final al Campionatului European feminin din luna decembrie, Serbia fiind preferată de forul continental, într-o competiţie pentru drepturile de organizare la care a participat şi România.

176 afișări
Imaginea articolului România a pierdut organizarea CE de handbal feminin din 2012

România a pierdut organizarea CE de handbal feminin din 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După negocierile purtate cu federaţia sârbă, EHF anunţă că turneul final feminin va avea loc în Serbia, între 4-16 decembrie", se arată în comunicatul EHF.

Pentru organizarea CE din luna decembrie s-au luptat 11 naţiuni, după ce Olanda a renunţat, invocând problem financiare: Croaţia, Danemarca, Macedonia, Islanda, Norvegia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia şi Suedia.

Turneul final din Serbia se va desfăşura în oraşele Belgrad, Niş, Vrseţ şi Novi Sad, gazdele competiţiei similare masculine de la începutul acestui an.
EHF a mai precizat după alegerea Serbiei drept gazdă că ultimul loc la turneul final, care aparţinea iniţial Olandei, ca ţară gazdă, a fost acordat Islandei, Serbia fiind deja calificată din preliminarii.

Celelalte echipe calificate sunt Germania, România, Muntenegru, Rusia, Franţa, Macedonia, Suedia, Cehia, Croaţia, Danemarca, Ucraina, Spania şi Norvegia, în calitate de deţinătoare a trofeului.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 22 iunie, la Monaco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici