Simona Halep a câştigat turneul de la 's-Hertogenbosch: ”Sunt fericită. Voi sărbători acest succes după turneul de la Wimbledon”

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 45 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la 's-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari.

703 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a câştigat turneul de la 's-Hertogenbosch: ”Sunt fericită. Voi sărbători acest succes după turneul de la Wimbledon”

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep a învins-o în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră şi 11 minute de joc, pe sportiva belgiană Kirsten Flipkens, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 4, informează wtatennis.com

Acesta este al doilea titlu WTA din cariera Simonei Halep. Românca a obţinut primul titlu în urmă cu o săptămână, la Nurnberg.

Halep şi Flipkens s-au întâlnit, sâmbătă, pentru a treia oară. Jucătoarea română s-a impus şi în precedentele două meciuri cu Flipkens, scor 6-4, 6-0, în 2010, în calificări la Tokyo, şi scor 7-5, 6-4, în 2011, în semifinale la Fes.

Simona Halep a fost a doua jucătoare română care a evoluat în două finale în decurs de o săptămână. În mai 1981, Virginia Ruzici a jucat în decurs de o săptămână finalele turneelor de la Perugia şi Lugano, însă le-a pierdut pe amândouă.

Halep, după victoria de la 's-Hertogenbosch: Sunt fericită. Voi sărbători acest succes după turneul de la Wimbledon

Jucătoarea Simona Halep a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat turneul de la 's-Hertogenbosch, că este încântată de faptul că a jucat foarte bine pe iarbă, după succesul de la Nurnberg pe zgură, şi că va sărbători după competiţia de Grand Slam de la Wimbledon.

"Este incredibil, pentru că am jucat foarte bine pe iarbă, după o săptămână pe zgură. Am jucat bine astăzi. Eram puţin neliniştită la început, dar am încercat doar să lupt pentru fiecare punct. Kirsten Flipkens a fost o adversară foarte dificilă. Sunt fericită, vreau să mă bucur de această seară. Este un moment special pentru mine. Voi pleca imediat la Wimbledon, astfel că va trebui să sărbătoresc acest succes după Wimbledon", a spus Halep, potrivit wtatennis.com.

Simona Halep este a cincea jucătoare română care s-a impus în mai mult de un turneu WTA, după Virginia Ruzici (7), Irina Spîrlea (4), Ruxandra Dragomir-Ilie (4) şi Alexandra Dulgheru (2).

Kirsten Flipkens reafirmat că Halep este în cea mai bună formă din carieră: "Simona este în cea mai bună formă a vieţii sale. A câştigat săptămâna trecută pe zgură, iar acum pe iarbă. Se pare că nici măcar nu contează pentru ea pe ce suprafaţă joacă. A jucat extraordinar astăzi".

Halep a fost lăudată şi de site-ul wtatennis.com pentru performanţele sale. "Indiferent dacă este pe zgura de la Nurnberg sau pe iarba de la 's-Hertogenbosch, este de neoprit. Simona Halep a învins-o pe Kirsten Flipkens la Topshelf Open, obţinând al doilea său titlu WTA în tot atâtea săptămâni. Unele jucătoare se odihnesc în perioada de două săptămâni dintre Roland Garros şi Wimbledon, altele obţin 10 victorii consecutiv - Simona Halep este una dintre acestea, ea câştigând primul său titlu WTA la Nurnberg, săptămâna trecută, şi pe al doilea la 's-Hertogenbosch, în această săptămână. Uimitor este că a obţinut cele două titluri pe suprafeţe total diferite. La Nurnberg a jucat pe zgură, iar la 's-Hertogenbosch pe iarbă", notează sursa citată.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici