Spania şi Germania cad la pace şi păstrează ambele şanse de calificare în optimile Cupei Mondiale

Capul de afiş al zilei la Cupa Mondială din Qatar s-a jucat duminică între Spania şi Germania, care au remizat 1-1 (0-0), cu un gol anulat al Germaniei, dar şi cu multe ratări ale spaniolilor.

818 afișări
Imaginea articolului Spania şi Germania cad la pace şi păstrează ambele şanse de calificare în optimile Cupei Mondiale

Spania şi Germania cad la pace şi păstrează ambele şanse de calificare în optimile Cupei Mondiale

După doar 5 minute de tatonare, Dani Olmo a semnat prima mare ocazie a Spaniei, cu un şut din marginea careului, respins la limită de Neuer în bară.

Rând pe rând, Alba şi Tores îşi pun şi ei numele pe lista celor ce ar fi putut deschide scorul, lor alâturându-li-se şi Gnabry, care a avut o execuţie defectuasă dintr-o poziţie clară de gol.

Antonio Rudiger, urcat în atac la o lovitură liberă, loveşte năpraznic cu capul şi marchează în minutul 40, din centrarea lui Joshua Kimmich. Golul este însă anulat, pe motiv de offside, certificat de sistemul VAR.

Acelaşi Rudiger e oprit în minutele suplimentare de o intervenţie salvatoare a lui Unai Simon, care face ca scorul la pauză să fie 0-0.

Unai Simon iese din nou în evidenţă la 10 minute după pauză, zădărnicind deschiderea scorului pentru Germania, cu o paradă de efect în faţa execuţiei din careu a lui Joshua Kimmich.

Neuer intră în duelul de la distanţă al portarilor, parând şutul pe jos al lui Dani Olmo, din minutul 59.

Spaniolii au deschis scorul în minutul 62, mingea trimisă în marginea careului de 6 metri a lui Neuer de Jordi Alba fiind lovită perfect de Alvaro Morata, intrat în minutul 54 în locul lui Tores (1-0).

Marco Asensio are o şansă mare de a dubla avantajul, dar execuţia sa e defectuoasă trimiţând mingea în tribune.

Intrat în minutul 70, în locul lui Muller, Fullkrug, golgheterul la zi din Bundesliga, a ratat o primă ocazie, după doar 3 minute, şutul său din careu trecând puţin pe lângă poarta lui Unai Simon.

În acelaşi minut de joc, Jamal Musiala iroseşte cea mai mare ocazie a nemţilor de până atunci, luându-l la ţintă pe portarul spaniol al lui Athletic Bilbao.

Ofensiva germană de după golul spaniol dă roade în minutul 83, când nou intratul Fullkrug, jucător al lui Werder Bremen, ajunge cu mingea la picior în careu şi de la 7-8 metri trimite violent în plasă, fără ca Unai Simon să poată interveni (1-1, min. 83).

În ultimele minute de joc ambele echipe au ocazii de poartă, niciuna însă suficient de periculoasă pentru a ameninţa cu adevărat buturile adverse.

Spania – Germania s-a încheiat 1-1, soarta echipelor calificate din Grupa E fiind amânată pentru ultima etapă. Spania are acum 4 puncte, cu ultimul meci împotriva Japoniei (3 puncte), în timp ce Germania are un singur punct, dar se mai poate califica cu o victorie împotriva sudamericanilor din Costa Rica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici