Suceava: Membri ai unei echipe de handbal, participanţi la un turneu, la spital cu dureri abdominale

Doi componenţi ai lotului de handbal juniori ai echipei din Murfatlar care participă la un turneu semifinal la Suceava au fost transportaţi la spital după ce au acuzat dureri abdominale şi vărsături.

171 afișări
Imaginea articolului Suceava: Membri ai unei echipe de handbal, participanţi la un turneu, la spital cu dureri abdominale

Suceava: Membri ai unei echipe de handbal, participanţi la un turneu, la spital cu dureri abdominale (Imagine: Shutterstock)

Directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Ioan Radu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că din cele zece echipe care participă la Suceava la turneul semifinal juniori IV de handbal masculin, două echipe, din Galaţi şi Murfatlar, sunt cazate la internatul liceului.

El a spus că, sâmbătă dimineaţă, doi componenţi ai lotului echipei din Murfatlar au acuzat dureri abdominale şi vărsături şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii.

Întrebat dacă există suspiciuni privind mâncarea servită copiilor vineri seară, Radu a arătat că grupul din Galaţi a primit la cină piept de pui cu piure de cartofi şi salată, iar cel din Murfatlar, care a alocat mai puţine fonduri, a primit cremvurşti cu piure de cartofi şi salată. Totuşi, unul dintre copiii care a fost transportat la spital, fiind musulman, a primit acelaşi meniu ca şi grupul din Galaţi.

"Cei de la spital ne vor da vredictul şi vom şti care este cauza", a spus Radu.

El a precizat că ceilalţi membri ai echipei din Murfatlar au participat la meciul programat.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la spital au ajuns doi elevi din lot, în vârstă de 12 şi 13 ani, unul dintre ei acuzând dureri abdominale şi vărsături, iar altul doar dureri abdominale.

Pacientul cu dureri abdominale şi vărsături a fost trimis de medicul infecţionist pentru un consult de specialitate la Secţia de Chirurgie Infantilă, întrucât există suspiciune de apendicită acută, iar celălalt copil rămâne în Secţia de Boli Infecţioase până la finalizarea analizelor medicale pe probele recoltate de la ambii elevi.

Totodată, ea a apreciat că cei doi copii nu au simptome specifice intoxicaţiei alimentare, dar că se aşteaptă rezultatele analizelor.

Zorescu a mai declarat că ancheta epidemiologică este în desfăşurare, iar doi inspectori ai DSP Suceava recoltează probe alimentare de la cantina LPS pentru eliminarea oricărei suspiciuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici