Tragerea la sorţi în play-off-ul Liga Naţiunilor. România va juca cu Islanda în primul meci de la barajul Ligii Naţiunilor

Tragerea la sorţi a play-off-ului Ligii Naţiunilor. România şi-a aflat prima adversară din barajul pentru Liga Naţiunilor

4687 afișări
Imaginea articolului Tragerea la sorţi în play-off-ul Liga Naţiunilor. România va juca cu Islanda în primul meci de la barajul Ligii Naţiunilor

Tragerea la sorţi: play-off-ul Liga Naţiunilor, azi de la ora 13:00. Cu cine joacă tricolorii la baraj

Vineri, 22 noiembrie, la Nyon, au avut loc tragerile la sorţi pentru meciurile din play-off-ul Ligii Naţiunilor. România va face deplasare în Islanda, echipă pe care o va întâlni în semifinale în Divizia A.

Dacă va trece de Islanda, naţionala României va juca finala cu câştigătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, iar finala se va juca în deplasare. În cazul în care se va impune în finală, România se va califica la turneul final.

Pentru EURO 2020 se ştiu deja cele 20 de echipe calificate în urma campaniei de calificare, acestea sunt: Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveţia, Danemarca, Croaţia, Ţara Galilor, Polonia, Austria, Spania, Suedia, Franţa, Turcia, Belgia, Rusia, Italia şi Finlanda.

În urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, care este programat în perioada 26-31 martie, se vor mai califica alte patru echipe.

La baraj, alături de România vor mai participa: Islanda, Bosnia-Herţegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoţia, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Israel, Ungaria, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo şi Belarus.
 

Prezentarea naţionalei Islandei
 

De-a lungul istoriei, România s-a întâlnit cu Islanda de două ori, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1998, atunci când tricolorii i-au învins de două ori, cu acelaşi scor, 4-0.

Islanda este una dintre selecţionatele surpriză ale ultimilor patru ani în Europa, după ce s-a calificat, în premieră, la Campionatul European din 2016 şi Campionatul Mondial din 2018.

În preliminarii, Islanda a avut un parcurs bun pe teren propriu. Selecţionata lui Erik Hamren a reuşit patru victorii (1-0 cu Albania, 2-1 cu Turcia, 3-0 cu Moldova, 2-0 cu Andorra) şi a suferit o singură înfrângere (0-2 cu Franţa).

Gylfi Sigurdsson este vedeta reprezentativei Islandei. Mijlocaşul ofensiv evoluează în Premier League, la Everton, şi este cotat la 35 milioane de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com.

Legitimat la FC Augsburg, Alfred Finnbogason are o valoare de 15 milioane de euro şi este un atacant extrem de periculos. Arnor Sigurosson este o altă vedetă a Islandei. Mijlocaşul de doar 20 de ani evoluează pentru ŢSKA Moscova şi este cotat la 7 milioane de euro.

ECHIPĂ TIP

Halldorsson – Palsson, Arnason, R. Sigurosson, Skulason – Guomundsson, A. Sigurosson, B. Bjarnason, Traustason – G. Sigurdsson – Finnbogason

 

Anghel Iordănescu: Este o tragere la sorţi convenabilă pentru noi. Ne convine mai mult Islanda
 

România a aflat vineri, 22 noiembrie, la tragerea la sorţi de la Nyon, cu cine se va lupta pentru un loc în grupele Campionatului European din 2020. Prima reprezentativă a "tricolorilor" va întâlni selecţionata Islandei, în deplasare, la 26 martie, pe stadionul Laugardalsvöllur, din Reykjavik.

Arena din Islanda are o capacitate de 15.000 de locuri, dintre care 9.800 pe scaune. Dacă va trece de Islanda, România va juca pentru un loc la EURO 2020 cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria. Fostul selecţioner, Anghel Iordănescu consideră că echipa naţională este favorită pentru a se califica la turneul final de anul viitor.

„Eu cred că trebuie să avem încredere. Este o tragere la sorţi convenabilă pentru noi. Ne convine mai mult Islanda. Sunt convins că tragerea la sorţi ne-a avantajat. Ne cunoaştem foarte bine vecinii. Cred că şi Ungaria şi Bulgaria sunt accesibili", a spus Anghel Iordănescu la Digi Sport.

În urma tragerilor la sorţi s-a stabilit că România ca juca finala din Divizia A din barajul Ligii Naţiunilor tot în deplasare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici