Turcia, prima victorie la Bucureşti împotriva României, după 88 de ani. Cum a relatat presa turcă succesul echipei lui Terim: "Am zdrobit România"

Reprezentativa Turciei a obţinut, marţi seară, pe Arena Naţională, prima victorie la Bucureşti împotriva naţionalei României, după 88 de ani, informează site-ul oficial al Federaţiei Turce de Fotbal.

440 afișări
Imaginea articolului Turcia, prima victorie la Bucureşti împotriva României, după 88 de ani. Cum a relatat presa turcă succesul echipei lui Terim: "Am zdrobit România"

Turcia, prima victorie la Bucureşti împotriva României, după 88 de ani (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Echipa României este adversara cu care Turcia s-a întâlnit de cele mai multe ori în cei 90 de ani de existenţă (25 de meciuri, 5 victorii pentru Turcia). Înainte de victoria de marţi, singurul succes al turcilor la Bucureşti s-a înregistrat într-un meci amical disputat la 1 mai 1925, scor 2-1. Ulterior, în cele nouă partide disputate între cele două reprezentative în România s-au înregistrat opt victorii ale tricolorilor şi o remiză.

De asemenea, pentru pentru prima dată Turcia nu a primit gol într-un meci jucat în deplasare în România.

Portalul beyazgazete.com scrie despre "coşmarul" România pentru Turcia, menţionând că bilanţul întâlnirilor dintre reprezentativele celor două ţări este în favoarea românilor. Astfel, din cele 24 de meciuri disputate până la întâlnirea e marţi (nouă oficiale şi 15 amicale), România a câştigat 13, Turcia 4 şi şapte s-au terminat la egalitate. Turcia a înscris 22 de goluri, iar România 47. Tricolorii sunt şi reprezentativa de la care turcii au primit cele mai multe goluri şi cu care s-au întâlnit de cele mai multe ori.

Potrivit medyaspor.com, naţionala Turciei, care s-a impus marţi în faţa României, scor 2-0, şi vineri în faţa Andorrei, scor 5-0, a reuşit pentru prima dată după trei ani să obţină două victorii consecutiv în meciuri oficiale. Precedenta serie de două victorii data din septembrie 2010, când turcii au învins naţionalele din Kazahstan, scor 3-0, şi Belgia, scor 3-2, în preliminariile Campionatului European din 2012.

De asemenea, la partida de pe Arena Naţională, Burak Yilmaz a devenit primul fotbalist care a înscris pentru naţionala Turciei în patru meciuri oficiale consecutive.

Presa turcă s-a arătat entuziasmată de victoria de marţi, lăudându-l în special pe selecţionerul Fatih Terim.

"Romanya Fatihi" (Cuceritorul României), a titrat un alt cotidian sportiv din Turcia, Fanatik, folosind prenumele selecţionerului Turciei în titlu, care se traduce "cuceritor". "A trezit la viaţă echipa despre care se spunea că a murit. A readus speranţe pentru Brazilia. Mulţumim Fatih Terim, mulţumim băieţi", a notat sursa citată.

"Burakula", a titrat cotidianul sportiv Fotomac, folosind un joc de cuvinte între numele autorului primului gol în meciul cu România, Burak, şi Dracula. "Am zdrobit România, ţara lui Dracula, la ea acasă", adaugă sursa citată.

"Victorie istorică la Bucureşti. Asta este Turcia!", a notat şi Milliyet, în timp ce jurnalul Sabah a scris că "Împăratul Fatih Terim, care s-a aşezat pe tron într-un moment în care calificarea la CM-2014 a rămas o minune, a cucerit încă o dată Europa".

"Pas uriaş către realizarea minunii", a titrat cotidianul Radikal, subliniind că victoria de la Bucureşti face ca turcii să aibă în continuare şanse pentru CM-2014.

"Pentru Cupa Mondială din 2014 nu aveam altă soluţie decât să învingem România. Soldaţii lui Fatih Terim au făcut din nou o minune. Golurile lui Burak şi Mevlut ne-au luminat noaptea", a precizat şi jurnalul Takvim.

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0 (1-0), de reprezentativa Turciei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile au fost marcate de Burak Yilmaz '22 şi Mevlut Erdinc '90+5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici