UEFA a ridicat interdicţia cu privire la disputarea meciurilor din cupele europene în Israel

UEFA a decis, joi, ridicarea interdicţiei cu privire la disputarea meciurilor din cupele europene în Israel, a anunţat, joi, secretarul general al forului, Gianni Infantino.

55 afișări
Imaginea articolului UEFA a ridicat interdicţia cu privire la disputarea meciurilor din cupele europene în Israel

UEFA a ridicat interdicţia cu privire la disputarea meciurilor din cupele europene în Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această interdicţie data de la 16 iulie, motivul de atunci fiind situaţia instabilă din regiune.

Pe de altă parte, Infantino a spus că referendumul privind independenţa Scoţiei nu va avea consecinţe asupra fotbalului scoţian în opinia UEFA. "Nu va avea consecinţe, deoarece scoţienii au deja propriul campionat, separat de cel al Angliei", a precizat oficialul UEFA.

Gianni Infantino a mai declarat că la sediul UEFA a avut loc, joi, o reuniune între oficialii federaţiilor din Rusia şi din Ucraina referitoare la Crimeea. "A fost o întâlnire constructivă. Va fi înfiinţat un grup de lucru şi simţim că se poate găsi o soluţie şi că se va putea juca fotbal, însă în conformitate cu statutele", a explicat Infantino.

De la 22 august, UEFA nu recunoaşte meciurile echipelor din Crimeea organizate de federaţia rusă (RFS). Cele două echipe din Crimeea care evoluau în prima ligă ucraineană, Tavria Simferopol şi Sevastopol, au fost desfiinţate la puţin timp după anexarea peninsulei de către Rusia, în martie, iar trei cluburi nou înfiinţate au fost integrate în a treia ligă rusă. Federaţia ucraineană (FFU) a decis să sesizeze forurile fotbalistice internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici