UNGARIA - ROMÂNIA, scor 2-2: Naţionala României a înregistrat a 160-a sa remiză

Reprezentativa României a înregistrat a 160-a sa remiză, vineri, în partida din deplasare cu Ungaria, scor 2-2, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, al 639-lea meci al naţionalei tricolore.

2056 afișări
Imaginea articolului UNGARIA - ROMÂNIA, scor 2-2: Naţionala României a înregistrat a 160-a sa remiză

UNGARIA - ROMÂNIA, scor 2-2: Naţionala României a înregistrat a 160-a sa remiză (Imagine: Mediafax Foto)

Rezultatul de vineri este al 90-lea egal în deplasare al naţionalei. De asemenea, partida de la Budapesta a fost a 21-a cu Ungaria şi rezultatul al şaselea egal în confruntările cu reprezentativa ţării vecine, informează frf.ro.

Alexandru Chipciu se află la golul 2 pentru echipa naţională, dar primul într-un meci oficial.

Bogdan Stancu şi Alexandru Maxim au jucat meciul 20, respectiv meciul 10 pentru echipa naţională.

Adrian Mutu a fost pentru a 17-a oară căpitan.

După 13 mai 1981, când a fost 1-0 pentru unguri, România a rămas neînvinsă în faţa naţionalei vecine în cele şapte meciuri care au urmat: 0-0 (acasă), 1-1 (deplasare), 2-0 (a), 2-0 (a), 2-0 (d), 1-0 (d) şi acum 2-2 (d).

A fost al doilea meci al naţionalei arbitrat de Wolfgang Stark, primul oficial, precedentul, un amical, disputându-se la 16 noiembrie 2003, Italia - România (1-0), la Ancona.

Prin golul înscris, al 35-lea (al 24-lea într-un meci oficial), Adrian Mutu l-a egalat pe Gheorghe Hagi în topul celor mai buni marcatori ai echipei naţionale. La 10 septembrie 1997, prin dubla din meciul cu Islanda, Hagi, ajuns pe-atunci la 32 de reuşite, reuşise să îl depăşească în această ierarhie all-time pe legendarul Bodola, care deţinea supremaţia tocmai de 56 de ani. Hagi a rămas în fruntea ierarhiei 16 ani.

Echipa naţională a României a remizat, vineri, pe arena Ferenc Puskas din Budapesta, scor 2-2 (1-0), cu reprezentativa Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014. Pentru România au înscris Mutu '68 (penalti) şi Chipciu '90+2, iar pentru Ungaria au marcat Vanczak '16 şi Dzsudzsák '71 (penalti).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici