Universitatea Craiova a solicitat FRF şi LPF înscrierea în ediţia 2013/2014 a Ligii I. Valentin Alexandru: Este o utopie

Clubul Universitatea Craiova a cerut Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal înscrierea în sezonul 2013/2014 al Ligii I şi a solicitat acestor foruri găsirea unei soluţii juridice în acest sens pentru a se încadra în condiţiile legale şi statutare.

536 afișări
Imaginea articolului Universitatea Craiova a solicitat FRF şi LPF înscrierea în ediţia 2013/2014 a Ligii I. Valentin Alexandru: Este o utopie

Universitatea Craiova a solicitat FRF şi LPF înscrierea în ediţia 2013/2014 a Ligii I (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Gruparea patronată de Adrian Mititelu îşi argumentează cererea prin faptul că este membru asociat fondator al FRF şi al LPF, fiind exclusă "în mod abuziv şi nelegal", şi prin faptul că a câştigat în instanţă mai multe litigii în speţa dezafilierii, informează ediţie.ro.

Universitatea Craiova susţine că este aptă să intre în Liga I din punct de vedere juridic. Deşi nu are jucători în acest moment, clubul oltean precizează că există persoane juridice dispuse să sprijine revitalizarea grupării, însă acestea au condiţionat finanţarea numai dacă echipa va evolua în Liga I.

În opinia patronului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, care semnează cererea de înscriere în Liga I, aceptarea de către FRF şi LPF a demersului oltenilor ar însemna, pe de o parte, o minimă reparaţie, iar pe de altă parte "ar diminua din prejudiciul creat clubului". Totodată, FRF şi LPF şi-ar atenua, astfel, parţial, faptele săvârşite împotriva Universităţii Craiova.

"Trebuie luat în calcul faptul că numai participând direct în Liga I avem o şansă de a reconstrui clubul, deoarece foarte mulţi dintre jucătorii pe care îi dorim nu acceptă să evolueze în Liga a II-a. Sau dacă ar accepta să evolueze în Liga a II-a, costurile ar fi mult mai mari, deoarece jucătorii ar solicita sume mai mari ca să evolueze în Liga a II-a, decât în Liga I. (...) Există şi posibilitatea de a evolua în Liga a II-a, dacă FRF şi LPF ne-ar efectua, în avans, o plată parţială din contravaloarea sumelor pe care considerăm că suntem îndreptăţiţi să le primim, în urma abuzului săvârşit împotriva noastră. Iar această sumă de bani trebuie să ne permită să achiziţionăm jucători cel puţin de valoarea celor pe care îi deţineam la 20.07.2011, data excluderii provizorii", se arată în cererea trimisă celor două instituţii.

Prin includerea Universităţii Craiova în Liga I, această competiţie ar înregistra o creştere din punct de vedere economic şi mediatic, consideră Mititelu, care vede şi un alt avantaj pentru FRF şi LPF: "Nu în ultimul rând, persoanele implicate penal în acest caz vor putea să beneficieze, în dosarul penal, de o anumită clemenţă".

Universitatea Craiova nu poate primi licenţa de a participa în Liga I, în condiţiile actualelor prevederi regulamentare, de aceea patronul grupării oltene propune următoarea soluţie: "Facem şi propunerea ca licenţierea pentru sezonul 2013/2014 să fie făcută doar pentru cluburile care doresc să participe în cupele europene. Viitoarea competiţie a Ligii I ar fi formată din echipele care îndeplinesc criteriile regulamentar sportive plus Unievrsitatea Craiova".

Mititelu aşteaptă un răspuns din partea LPF şi FRF la solicitarea sa până în 20 martie.

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu a primit nicio cerere de înscriere în ediţia 2013-2014 a Ligii I din partea clubului Universitatea Craiova, dar a precizat că un astfel de demers ar fi "o utopie".

"Noi, la ligă, până în acest moment nu am primit nicio cerere din partea clubului Universitatea Craiova. Dar o astfel de solicitare, dacă ea există, este o utopie din punctul meu de vedere. Universitatea Craiova nu poate fi înscrisă direct în Liga I pentru că la momentul dezafilierii retrogradase pe valori pur sportive în Liga a II-a. De aceea, o astfel de adresă ar putea face, probabil, la Federaţia Română de Fotbal, care organizează Liga a II-a", a spus Valentin Alexandru.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv. Măsura a fost validată de Adunarea Generală a FRF, la din 14 mai 2012.

Decizia de exludere se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Plângerea penală arată că gruparea craioveană a suferit un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, reprezentând drepturile federative ale celor 39 de jucători deveniţi liberi de contract şi preluaţi de alte cluburi în urma excluderii Universităţii Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici