Câtă viaţă încape într-un strop de apă: IMAGINI incredibile surprinse cu organisme vii - FOTO, VIDEO

Un fotograf american a surprins imagini incredibile cu organisme care trăiesc într-o singură picătură de apă, folosind o tehnică specială pentru a filma viaţa dintr-un iaz într-un laborator din Ohio.

3544 afișări
Imaginea articolului Câtă viaţă încape într-un strop de apă: IMAGINI incredibile surprinse cu organisme vii - FOTO, VIDEO

Câtă viaţă încape într-un strop de apă: IMAGINI INCREDIBILE surprinse cu organisme vii - FOTO, VIDEO

Imaginile organismelor viu colorate au fost capturate prin intermediul unei tehnici numite microscopie de înaltă definiţie, de către fotograful Peter Matulavich, informează Daily Mail.

Fotografiile din picăturile de apă ale iazului arată totul, de la un organism unicelular mişcându-se prin bacterie la o creatură de 10 milimetri numită hidră şi o euglenă, acestea din urmă existând într-un număr atât de mare încât sunt cunoscute pentru colorarea în întregime a iazurilor şi bălţilor în verde sau roşu.

Prima imagine capturată de Matulavich arată o privire microscopică a hidrei de apă proaspătă, într-un strop de apă într-un laborator din Ohio. Aceasta creşte până la 10 milimetri în lungime şi reprezintă un mare interes pentru biologi întrucât se presupune că nu îmbătrâneşte şi nu moare.

Această captură arată o vedere microscopică a planariei, un tip de vierme plat care se regenerează după ce e tăiat în două. Mai mult, un studiu din luna iulie al Universităţii din Boston a descoperit că atunci când planariei îi creşte din nou capul, aceasta este capabilă şi de recuperarea memoriei.

Viermii trăiesc în iazuri şi râuri atât de apă sărată, cât şi de apă proaspătă, şi pot detecta intensitatea luminii prin două spaţii care acţionează ca fotoreceptori şi sunt folosite pentru a se îndepărta de surse de lumină puternică.

Euglenele se găsesc într-o cantitate atât de mare încât iazurile în care trăiesc devin complet verzi.

Fotograful a captat şi imagini cu citoplasme şi alge verzi plutind prin apă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici