Cum îţi poţi hrăni pisica sau câinele prin telefon: Invenţia inedită care te anunţă pe Facebook când a mâncat animalul tău - FOTO, VIDEO

Invenţia neobişnuită a unui american le permite stăpânilor de animale să îşi hrănească prietenii necuvântători atunci când sunt plecaţi de acasă prin simpla folosire a telefonului, oferind în acelaşi timp informaţii despre starea animalului prin Facebook sau Twitter.

1091 afișări
Imaginea articolului Cum îţi poţi hrăni pisica sau câinele prin telefon: Invenţia inedită care te anunţă pe Facebook când a mâncat animalul tău - FOTO, VIDEO

Cum îţi poţi hrăni pisica sau câinele prin telefon: Invenţia inedită care te anunţă când a mâncat animalul tău - FOTO, VIDEO (Imagine: captură video)

Carlos Herrera, din Los Angeles, California, a inventat dispozitivul care hrăneşte animalele de companie pe care utilizatorii îl pot controla cu smartphone-ul pentru a se asigura că acestea nu pierd nicio masă, scrie Daily Mail.

Aparatul nu numai că oferă mâncare, fie după un program stabilit, fie prin comandă prin telefon, dar monitorizează, de asemenea, sănătatea animalului şi trimite alerte prin intermediul Twitter sau Facebook.

Telefonul mobil va primi un mesaj text, un e-mail sau un mesaj pe una dintre cele două reţele de socializare care informează privind momentele în care animalul începe şi termină de mâncat şi chiar cantitatea pe care o consumă.

Maşinăria, denumită "Pintofeed", foloseşte informaţiile pe care le colectează pentru crearea unui orar de hrănire şi monitorizează consumul de mâncare şi obiceiurile nutriţionale.

Herrera, în vârstă de 32 de ani, a explicat cum a ajuns la conceptul din spatele Pintofeed în martie 2012, spunând că elaborarea întregii idei a durat trei luni.

"Am vrut să construim un produs care să ofere atât beneficii celor care au animale, cât şi o alimentaţie sănătoasă pentru animal. La cunoştinţele noastre în robotică şi inteligenţă artificială, am simţit că putem crea un instrument deştept conectat la internet care ar putea să le facă singur pe ambele, în acelaşi timp", a spus americanul.

Deşi el nu are niciun animal, Herrera a spus că inspiraţia i-a venit de la un prieten special din biroul lor. "Avem un câine în birou căruia îi spunem "subalternul" - ne ajută cu testele de aplicabilitate."

"Aplicaţia va fi disponibilă pentru iPhone, android şi telefoane windows8, iar instalarea durează câteva minute. Odată ce e pornită, va folosi un set de senzori şi calcule software pentru a cunoaşte mai multe despre tine şi animalul tău", a mai explicat Carlos Herrera.

Dispozitivul Pintofeed este unic printre aparatele automate care hrănesc animalele, spune americanul: "Competitorii nu oferă conectivitate wi-fi, hrănire inteligentă sau design bine gândit."

Făcut din plastic de mare impact, aparatul poate ţine până la 4,53 kilograme de mâncare uscată.  Acesta va fi lansat în iulie 2013 şi va costa în jur de 149 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici