James Webb a fotografiat planeta Jupiter şi lunile sale

NASA a publicat imagini cu Jupiter, cu lunile sale, dar şi cu asteroizi, capturate din perioada testării instrumentelor telescopului înainte ca operaţiunile ştiinţifice să înceapă oficial pe 12 iulie.

476 afișări
Imaginea articolului James Webb a fotografiat planeta Jupiter şi lunile sale

NASA

În imagini este vizibilă şi Europa, o lună cu un ocean  sub crusta sa groasă de gheaţă, ţinta viitoarei misiuni Europa Clipper desfăşurată de NASA . 

Alte luni vizibile din aceste imagini includ lunile Theba şi Metis.

Imaginile au fost realizate în infraroşu. 

„Nu îmi venea să cred că am văzut totul atât de clar şi cât de strălucitori erau”, a spus Stefanie Milam, cercetător adjunct al proiectului Webb pentru ştiinţa planetară, cu sediul la Centrul de zbor spaţial Goddard al NASA din Greenbelt, Maryland. 

Echipa Webb a efectuat observaţii ale diverşilor asteroizi, care au apărut toţi ca nişte puncte deoarece erau mici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici