Lumakras, pastila care tratează cancerul pulmonar, a primit aprobarea FDA

  • Cancerul pulmonar este responsabil pentru aproape unul din cinci decese cauzate de cancer la nivel mondial.
  • Fumatul, care otrăveşte plămânii, este un viciu la care oamenii nu renunţă uşor.
  • Cancerul pulmonar începe să se manifeste când este în stadiu avansat.
1218 afișări
Imaginea articolului Lumakras, pastila care tratează cancerul pulmonar, a primit aprobarea FDA

Amgen, pastila care tratează cancerul pulmonar, a primit aprobarea FDA

Compania americană de biotehnologie Amgen a primit aprobarea FDA pentru o pastilă care tratează cancerul pulmonar. Medicamentul se numeşte Lumakras şi e menit pentru pacienţii care suferă de mutaţia KRAS şi nu s-au vindecat prin alte tratamente.

Cancerul pulmonar este responsabil pentru aproape unul din cinci decese cauzate de cancer la nivel mondial, provocând peste 1,6 milioane de decese în fiecare an. Cancerul pulmonar provoacă mai multe decese decât cancerul de sân, colon şi cancerul de prostata la un loc în intreaga lume. Concret, la fiecare 30 de secunde, undeva în lume, o persoana moare de cancer pulmonar, arată statisticile organizatiei Lung Cancer Europe.

Deşi se depun constant eforturi pentru informarea tuturor persoanelor cu privire la factorii de risc şi importanţa renunţării la fumat, în special în rândul bărbaţilor, cancerul pulmonar continuă sa fie o problemă majora de sănătate în întreaga lume. Din nefericire, boala începe să se manifeste când deja este într-un stadiu avansat, astfel încât tratamentul curativ nu este posibil în aproximativ 90% din cazuri.

Vârsta medie a unui pacient diagnosticat cu cancer pulmonar este de 60-70 de ani, Aproximativ 66% din pacienti au peste 65 ani şi mai putin de 2% sunt mai tineri de 45 de ani. 

Rata de supravieţuire la 5 ani reprezintă procentul pacienţilor care trăiesc cel puţin 5 ani după diagnosticarea cancerului. Conform statisticilor Lung Cancer Alliance, rata de supravieţuire la 5 ani la cancerul pulmonar este de 17%, adica 17 din 100 persoane vor mai fi in viaţă după 5 ani de la momentul diagnosticării.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici