Oraşul subacvatic: Cum va arăta ”Spirala oceanului” - FOTO, VIDEO

”Spirala oceanului”, o metropolă subacvatică care produce energie pe fundul mării şi este capabilă să adăpostească 5.000 de oameni, este un proiect dezvoltat de o companie japoneză care va fi realizat în viitor.

3598 afișări
Imaginea articolului Oraşul subacvatic: Cum va arăta ”Spirala oceanului” - FOTO, VIDEO

Oraşul subacvatic: Cum va arăta ”Spirala oceanului” (Imagine: Shimizu.corp)

Deşi o astfel de aşezare ar părea plauzibilă numai în lumea filmelor de la Hollywood, ea este în realitate un concept futuristic propus de constructorii japonezi de la Shimizu Corp, potrivit cnn.com.

Potrivit documentaţiei publicate de companie, Universitatea din Tokyo, ministere japoneze şi companii din domeniul energiei îşi folosesc cunoştinţele pentru realizarea acestui proiect.

Compania Shimizu susţine că proiecte cum ar fi Spirala oceanului vor deveni o necesitate în viitor pentru a face faţă unor probleme cum ar fi creşterea nivelului mărilor şi nevoia unor surse nepoluante de energie.

Împărţită în trei zone distincte, structura va coborî până la 4.500 de metri, în largul coastelor Japoniei. O sferă gigantică având un diametru de 500 de metri, amplasată sub nivelul apei, va constitui prima secţiune şi va adăposti zona rezidenţială, magazine şi hoteluri.

Această zonă locuită va fi legată de o spirală lungă de peste 14.000 de metri care va ajunge pe fundul mării unde va exista  un port submarin şi o fabrică ce va crea energia necesară alimentării sferei utilizând microorganisme care transformă dioxidul de carbon în metan.  

Generatoare amplasate de-a lungul spiralei vor folosi diferenţa de temperatură a apei şi, cu ajutorul tehnologiilor de conversie termică, vor crea un surplus de energie.

Compania Shimizu este cunoscută pentru ingeniozitate şi pentru conceptele îndrăzneţe care includ un hotel spaţial sau oraşe plutitoare.

Compania susţine că Spirala oceanului va putea fi construită în cinci ani, iar tehnologia necesară va fi disponibilă în 15 ani. Investiţia se anunţă a fi consistentă, iar până la realizarea proiectului va trebui să ne mulţumim cu reprezentările artistice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici