Studiu: Biliardul te schimbă. Ce au descoperit cercetătorii britanici

  • Cercetătorii Britanici au arătat cum se schimbă corpul în timp ce înveţi mişcări noi
  • Au adus neuroştiinţa în lumea reală,folosind biliardul
  • Analiza i-a făcut pe cercetători să descopere că învăţarea se întâmplă din cap până în picioare
806 afișări
Imaginea articolului Studiu: Biliardul te schimbă. Ce au descoperit cercetătorii britanici

Sursa foto: Mediafaxfoto

Dacă înveţi lucruri noi, ţi se schimbă corpul. O arată un studiu făcut în Marea Britanie. Cercetătorii au adus neuroştiinţa în lumea reală şi au folosit biliardul ca să înţeleagă cum învaţă oamenii abilităţi de mişcare, folosind toate părţile corpului lor.

Au plasat senzori pe corpurile a 30 de persoane care învăţau să joace biliard pentru prima dată. Senzorii au înregistrat mişcările membrelor şi ale trunchiului, iar datele i-au ajutat să reconstruiască mişcarea întregului schelet ca avatar. Analiza i-a făcut pe cercetători să descopere că învăţarea se întâmplă din cap până în picioare. Deşi mişcarea principală a fost în cotul braţului care ţinea tacul, tot corpul şi-a schimbat şi îmbunătăţit funcţiile motorii.

Noua abordare, bazată pe date ale neuroştiinţei adaugă detalii la ceea ce ştiam deja despre învăţarea motorie şi demonstrează că este o experienţă a întregului corp.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici