Vitaminele, posibilă soluţie pentru femeile care vor să rămână însărcinate

Vitaminele stimulează fertilitatea şi ar putea reprezenta o soluţie viabilă pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, potrivit unui studiu publicat recent în revista Reproduction Biomedicine.

701 afișări
Imaginea articolului Vitaminele, posibilă soluţie pentru femeile care vor să rămână însărcinate

Vitaminele, posibilă soluţie pentru femeile care vor să rămână însărcinate (Imagine: Shutterstock)

Un studiu realizat de cercetătorii de la University College of London a evidenţiat faptul că 60% din femeile care iau vitamine, în timp ce urmează un tratament de inseminare artificială (IVF), rămân însărcinate la finalul acestui tratament. Prin comparaţie, doar 25% dintre femeile care apelează la acelaşi tratament, dar nu iau vitamine în acea perioadă, rămân însărcinate, informează femalefirst.co.uk.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 56 de femei care doreau să rămână însărcinate. Jumătate dintre ele au primit vitamine, iar celelalte 28 de participante au primit suplimente cu acid folic. Rezultatele acestui studiu au reliefat faptul că femeile care au primit vitamine aveau mai multe şanse de a rămâne însărcinate.

Cercetătorii britanici au descoperit, totodată, că femeile care au primit vitamine au avut nevoie de mai puţine încercări de a rămâne însărcinate în cadrul procedurii IVF şi prezentau riscuri mai mici de a suferi o pierdere spontană de sarcină în primele trei luni după inseminarea artificială.

Studiul a fost coordonat de cercetătoarea Rina Agrawal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici