Capitala Franţei sub restricţii, în timp ce Europa se luptă să reducă numărul de îmbolnăviri. Parisul a dat stingerea la ora 21.00

  • Restaurantele, barurile şi cinematografele se închid la ora 21:00, începând de sâmbătă, în Paris
  • Din 17 octombrie, pe teritoriul Franţei s-a reinstituit starea de urgenţă
  • Poliţiştii au stat pe străzi pentru a fi siguri că regulile sunt respectate de proprietarii acestor mici afaceri, dar şi de rezidenţi şi turişti
  • Parisul şi alte opt oraşe dau „stingerea” pe timpul nopţii, iar francezii trebuie să rămână în case
3390 afișări
Imaginea articolului Capitala Franţei sub restricţii, în timp ce Europa se luptă să reducă numărul de îmbolnăviri. Parisul a dat stingerea la ora 21.00

Capitala Franţei, sub restricţii, în timp ce Europa se luptă să reducă numărul de îmbolnăviri. Parisul a dat stingerea la ora 21.00

Străzile Parisului au fost goale aseară, după ce restricţiile nu mai lasă barurile, restaurantele şi cinematografele să ţină deschis mai târziu de nouă seara.

Restricţiile sunt valabile atât pentru Capitala franceză, cât şi pentru alte opt regiuni. Forţele de ordine au fost suplimentate cu 12 mii de ofiţeri, pentru a se asigura că noile reguli sunt respectate.

„Am aflat despre restricţii cu o zi înainte să venim. Ni s-a spus că după ora nouă sunt restricţii, că toate restaurantele sunt închise, că primeşti amendă. Asta ne-a afectat planurile pentru că dacă eşti genul căruia îi place să meargă în club, asta nu se va întâmpla dacă vii la Paris perioada asta. Aşadar, asta afectează turiştii un pic. Dar Parisul este încă frumos”, a spus Ti Rosa, o turistă venită în capitala Franţei. 

Guvernul francez a aprobat miercuri reinstituirea stării de urgenţă. Emmanuel Macron a propus şase săptămâni de carantină pe timp de noapte, dar Guvernul a aprobat doar patru. Preşedintele francez are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a suplimenta perioada de carantină cu alte două săptămâni.

Capitala Paris şi oraşele Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Toulouse, Saint Etienne, Lille, Rouen şi Lyon vor avea străzile pustii între orele 21.00 şi 6.00. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că „scopul este reducerea contactelor private, care sunt cele mai periculoase.”

Încălcarea restricţiilor nocturne îl va costa pe cel prins 135 de euro la prima abatere şi 1500 de euro în cazul în care infracţiunea se repetă.

Franţa a raportat joi alte 30.621 cazuri de COVID-19, acesta fiind un record de la implementarea screeningului în masă. Potrivit noilor date, rata pozitivităţii se ridică acum la 12,6%.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici