Companii de ridesharing: Taximetriştii pregătesc o opoziţie vehementă la proiectul de OUG

Patronatele companiilor de taxi pregătesc o opoziţie vehementă, după ce Guvernul a publicat proiectul actului normativ privind reglementarea companiilor din ridesharing, declară Cătălin Codreanu, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitală.

1520 afișări
Imaginea articolului Companii de ridesharing: Taximetriştii pregătesc o opoziţie vehementă la proiectul de OUG

Companii de ridesharing: Taximetriştii pregătesc o opoziţie vehementă la proiectul de OUG

„Avem încredere că guvernul nu va ceda presiunilor şi va alege să reprezinte interesul consumatorilor, prin crearea unui mediu competitional modern”, spune Codreanu.

Coaliţia pentru Economie Digitală reprezintă companiile din ridesharing – Uber, Bolt şi Clever.

”La o primă vedere, proiectul de OUG detaliază un proces complex de autorizare şi verificare a platformelor, masinilor şi şoferilor, similar cu cel din industria de taxi...Amintim însa că punerea în transparenţă nu schimbă cu nimic situatia de fapt. Incertitudinea şi riscul sancţiunilor pentru şoferi au rămas, ceea ce face ca numărul şoferilor activi să rămână la jumătate din media zilnică. În continuare, timpul de aşteptare rămâne ridicat, iar preţurile crescute. Adoptarea de urgenţă a proiectului pus în dezbatere publică este singura soluţie pentru revenirea la normal”, a adăugat Cătălin Codreanu.

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică joi proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea activităţii de ridesharing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici