De ce s-a prăbuşit elicopterul lui Kobe Bryant. Ultimul avertisment adresat pilotului. AUDIO

O înregistrare audio arată momentul în care elicopterul în care se afla Kobe Bryant pierde contactul cu serviciul de control aerian şi primeşte un ultim avertisment chiar îaninte de impactul fatal, relatează Daily Mirror. Poliţia din Los Angeles susţine că accidentul a fost influenţat de condiţiile meteo, notează presa din SUA. Pilotul nu s-a mai putut orienta şi a prăbuşit aparatul de zbor.

20795 afișări
Imaginea articolului De ce s-a prăbuşit elicopterul lui Kobe Bryant. Ultimul avertisment adresat pilotului. AUDIO

De ce s-a prăbuşit elicopterul lui Kobe Bryant. Ultimul avertisment adresat pilotului. AUDIO

Pe parcursul călătoriei era ceaţă, iar pilotul ştia că în aceste condiţii nu sunt indicate zborurile, mai ales cele la mică altitudine. În presa internaţională a apărut o înregistrare audio, în care un angajat de control al traficului aerian îl avertizează pe pilot că zboară prea jos.

Înregistrare audio dezvăluie ultimul avertisment trimis de către serviciul de control al traficului aerian pilotului. La câteva secunde după transmisie contactul radar este pierdut şi are loc tragicul impact, relatează Daily Mirror.

Departamentul de Poliţie din Los Angeles atenţionase asupra condiţiilor nefavorabile de zbor, înainte ca elicopterul să decoleze.

Înregistrarea audio între serviciul de control aerian şi pilot arată ultimele încercări de a ghida elicopterul.

Pillotul întreabă dacă elicopterul poate să înceapă tranzitarea, după ce solicitase "reguli de zbor la vedere" (VFR), ceea ce însemna că doar un singur aparat de zbor este permis în spaţiul de trafic aerian.  

Controlul aerian întreabă pilotul dacă tranzitează în condiţii de "reguli de zbor la vedere". Conversaţia este apoi transferată, iar pilotului i se spune să contacteze un terminal cu radar.

Comunicarea cu pilotul este întreruptă, iar elicopterul începe să piardă din altitudine. Serviciile aeriene încearcă să restabilească contacul cu elicopterul, însă nu reuşesc.

Înregistrarea audio surprinde apoi ultimele cuvinte adresate pilotului. „Zburaţi prea jos la momentul acesta”. Afirmaţia s-a referit mai degrabă la faptul că serviciul de control aerian nu mai putea repera elicopterul pe radar.

Radarele arată că elicopterul a zburat în cerc timp de 15 minute şi a încercat să întoarcă chiar înainte de prăbuşire. Din primele cercetări, se pare că ceaţa a fost motivul pentru care s-a produs accidentul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici