DSP: 42 de copii din Argeş, internaţi în spitale cu infecţii digestive, doi transferaţi la Bucureşti

Un număr de 42 de copii sunt internaţi, miercuri, în spitalele din Argeş cu infecţii digestive şi doi copii, care au fost transferaţi în Bucureşti, au fost confirmaţi cu rotavirus, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

10550 afișări
Imaginea articolului DSP: 42 de copii din Argeş, internaţi în spitale cu infecţii digestive, doi transferaţi la Bucureşti

DSP: 42 de copii din Argeş, internaţi în spitale cu infecţii digestive, doi transferaţi la Bucureşti (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

Un număr de 33 de copii sunt internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, iar 11 dintre aceştia s-au prezentat în ultimele 24 de ore.

De asemenea, alţi cinci copii sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi unul este internat la Spitalul Orăşenesc Costeşti.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş precizează că doi copii cu rotavirus au fost transferaţi în ultimele 24 de ore la spitalele "Victor Babeş" şi "Matei Balş" din Capitală.

Probele de lapte recoltate din locuinţele copiilor din Ştefăneşti şi Piteşti corespund standardelor în vigoare, iar cele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt sterile, potrivit sursei citate.

Un al treilea copil dintre cei internaţi cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a murit marţi, a anunţat un reprezentant al spitalului.

În Spitalul " Marie Curie" din Capitală, mai sunt internaţi nouă copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, iar şase dintre aceştia se află internaţi la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici