Elicopterul Ingenuity al NASA a zburat, mai mult şi mai sus, pe Marte

  • Mini-elicopterul Ingenuity al NASA continuă să scrie istorie
  • Primul zbor pe Marte al mini-elicopterului Ingenuity al NASA a avut loc cu întârziere de peste o săptămână
  • Misiunea Ingenuity este aceea de a realiza teste de zbor în atmosfera specifică a planetei Marte
1611 afișări
Imaginea articolului Elicopterul Ingenuity al NASA a zburat, mai mult şi mai sus, pe Marte

Elicopterul Ingenuity al NASA a zburat, mai mult şi mai sus, pe Marte

Un nou zbor, un nou record pentru mini-elicopterul Ingenuity Mars de la NASA. Duminică, a zburat mai repede şi mai mult decât în cadrul tuturor teste făcute pe Pământ.

În timpul zborului de 80 de secunde, elicopterul a urcat la 5 metri şi a zburat 50 metri în jos şi înapoi, pentru o distanţă totală de 100 de metri. 

Iar reuşita celui de-al treilea zbor a fost primită cu urale de cei responsabili de proiect. 

 

 

Primul zbor al mini-elicopterului cu greutatea de 1,8 kilograme a avut loc acum o săptămână şi a durat 40 de secunde. 

Mini-elicopterul Ingenuity va executa mai multe zboruri-test pe Marte şi în următoarele săptămâni, cu dificultate din ce în ce mai mare.
 
Experimentul Ingenuity va fi apoi stopat pentru a permite roverul-ului Perseverance să se dedice sarcinii sale principale: căutarea urmelor de viaţă pe Marte.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici