Forţele Navale Române îşi instruiesc militarii la două exerciţii multinaţionale în Marea Neagră

Forţele Navale Române vor participa în luna iulie, la două exerciţii multinaţionale în Marea Neagră, organizate de Bulgaria şi Ucraina, primul dintre acestea urmând să debuteze sâmbătă, sub coordonarea Forţelor Navale ale Statelor Unite în Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

230 afișări
Imaginea articolului Forţele Navale Române îşi instruiesc militarii la două exerciţii multinaţionale în Marea Neagră

Forţele Navale Române îşi instruiesc militarii la două exerciţii multinaţionale în Marea Neagră

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), în luna iulie, navele militare româneşti vor lua parte la două exerciţii multinaţionale organizate de Bulgaria şi Ucraina, ca ţară semnatară a Parteneriatului pentru Pace.

„Nivelul de instruire al militarilor din Forţele Navale Române a fost consolidat şi dezvoltat pe parcursul acestui an, prin participarea la numeroase exerciţii multinaţionale alături de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică, pentru a răspunde cerinţelor de consolidare a securităţii Uniunii Europene şi a NATO, la graniţa estică, în zona Mării Negre”, se precizează într-un comunicat al SMFN, remis vineri corespondentului MEDIAFAX.

Primul dintre aceste exerciţii multinaţionale, Sea Breeze 17, este programat în perioada 8 - 23 iulie, în raioane de instrucţie de pe teritoriul Ucrainei şi în apele teritoriale ale Mării Negre, acesta vizând un scenariu specific unei operaţii de răspuns la criză.

La exerciţiu vor participa militari din Belgia, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, SUA, Turcia, precum şi unele ţări semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (Georgia, Republica Moldova, Suedia şi Ucraina).

La Sea Breeze 17, România este reprezentată de Fregata „Mărăşeşti”, Corveta „Contraamiral Horia Macellariu”, un detaşament de infanterie marină, un detaşament de scafandri de luptă şi ofiţeri de stat major. Exerciţiul este coordonat de către Forţele Navale ale SUA în Europa (NAVEUR).

Breeze 17 este cel de-al doilea exerciţiu multinaţional la care vase ale Forţelor Navale Române vor participa în luna iulie, acesta urmând să se desfăşoare între 13 şi 23 iulie, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre. Din partea României vor participa Fregata „Regele Ferdinand” şi Nava Purtătoare de Rachete „Zborul”, alături de alte nave militare din Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, România şi Turcia.

„Prezenţa militarilor din Forţele Navale Române la exerciţiile multinaţionale din Marea Neagră contribuie la promovarea iniţiativelor şi intereselor României în plan regional şi internaţional, precum şi la dezvoltarea interoperabilităţii dintre militarii români şi partenerii străini”, se mai precizează în comunicatul SMFN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici