Igor Dodon, ameninţător din postura de preşedinte suspendat: Miniştrii numiţi azi vor intra în funcţie cu prezumţia vinovăţiei

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat miercuri că "guvernarea eurounionistă" comite "abateri grave de la principiile democratice şi ale statului de drept", după ce preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat decretele de numire în funcţii a noilor miniştri.

1698 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon, ameninţător din postura de preşedinte suspendat: Miniştrii numiţi azi vor intra în funcţie cu prezumţia vinovăţiei

Igor Dodon, ameninţător din postura de preşedinte suspendat: Miniştrii numiţi azi vor intra în funcţie cu prezumţia vinovăţiei

"Guvernarea eurounionistă înţelege că se poate menţine la putere doar prin abateri grave de la principiile democratice şi ale statului de drept. Este condamnabil că aceste derapaje ale guvernării sunt susţinute de Curtea Constituţională. Miniştrii numiţi azi sunt lipsiţi de legitimitatea cuvenită şi vor intra în funcţie cu prezumţia vinovăţiei pentru modul în care au fost învestiţi. Dar şi pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte", a spus Dodon într-o postare pe contul de Facebook.

Preşedintele moldovean şi-a îndemnat susţinătorii să evite organizarea unor manifestaţii împotriva acţiunilor guvernului de la Chişinău.

"În alt context politic şi geopolitic, ar fi fost justificată o ieşire în forţă a poporului pentru a pune capăt acţiunilor sfidătoare ale guvernării. Acum însa, cînd pînă la declanşarea alegerilor parlamentare au rămas doar cîteva luni, trebuie să evităm emoţiile şi dorinţa de a pedepsi Guvernul cu orice preţ. Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime şi va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie şi anticipate", a mai spus Igor Dodon.

Totuşi, Igor Dodon a avertizat că "orice răbdare are limite", iar guvernarea trebuie să renunţe la practicile de compromitere a Constituţiei şi a instituţiilor statului.

"Fiindcă şi opoziţia socialistă, şi Preşedinţia îşi rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetăţeni pentru a pune capăt acestor fărădelegi şi abuzuri constituţionale. Să aveţi în vedere, domnilor din Guvern şi din majoritatea parlamentară, că cetăţenii totul văd şi totul înţeleg. Cu cît mai antisocial şi antistatal vă comportaţi acum, cu atît mai dureroasă va fi lovitura pe care o veţi primi. Rugăţi-vă să primiţi această lovitură abia în alegerile parlamentare, nu mai devreme", a conchis preşedintele moldovean.

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a promulgat, miercuri, legea antipropagandă şi a semnat decretele de numire în funcţii a şapte miniştri, după ce Curtea Constituţională a decis suspendarea unor atribuţii ale lui Igor Dodon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici