INEDIT: În cel mai vechi deşert se aude un hit rock înregistrat în 1982. Locul în care se află difuzoarele, necunoscut | VIDEO

„Africa” a celor de la Toto va cânta pentru totdeauna în deşertul din Namibia. Este cel mai bâtrân deşert de pe Pământ, acesta având o vârstă de 55 de milioane de ani.

1811 afișări
Imaginea articolului INEDIT: În cel mai vechi deşert se aude un hit rock înregistrat în 1982. Locul în care se află difuzoarele, necunoscut | VIDEO

INEDIT: În cel mai vechi deşert se aude un hit rock înregistrat în 1982. Locul în care se află difuzoarele, necunoscut| VIDEO

Un artist german de origine africană a creat o instalaţie de artă cu şase difuzoare, la care se va putea auzi la infinit piesa „Africa” a formaţiei Toto. Locul unde se află creaţia este necunoscut.

„Majoritatea pieselor alese pentru această instalaţie sunt cât se poate de rezistente, dar cel mai probabil, instalaţia se va strica din cauza condiţiilor aspre din deşert,” a spus artistul Max Siedentopf.

Până atunci, numai fanii cei mai loiali ai formaţiei Toto vor putea găsi „comoara” din nisipuri, spune Max.

Artistul a creat instalaţia ca un omagiu dedicat formaţiei de rock clasic. Piesa din 1982 a primit Discul de Platină de patru ori, iar în 2017 a fost cea mai ascultată melodie, având peste 440 de milioane de vizionări pe Youtube.

Artistul german a spus postului de televiziune BBC că melodia va cânta pentru totdeauna, datorită bateriilor fotovoltaice.

Cântecul de aproape cinci minute a rămas popular până în zilele noastre şi este subiectul multor glume.

„Unii namibieni adoră instalaţia, în timp ce alţii afirmă că este cea mai urâtă piesă de artă creată vreodată. Eu cred că acesta este un compliment imens”, a spus artistul.

Max Siedentopf a ales să amplaseze obiectul de artă într-un loc secret.

Artistul speră ca piesa să continuă să cânte pentru următoarele 55 de milioane de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici