Iohannis despre anunţul privind brigada multinaţională: Obiectivele României la summit prind contur

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, că anunţul făcut de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg privind birgada multinaţională din România arată că obiectivele Bucureştiului la summit-ul de la Varşovia prind contur şi se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii.

1238 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre anunţul privind brigada multinaţională: Obiectivele României la summit prind contur

Iohannis despre anunţul privind brigada multinaţională: Obiectivele României la summit prind contur(Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Am ajuns la Varşovia unde, în câteva ore, va începe Summitul NATO, în cadrul căruia voi promova proiecte importante pentru securitatea României. Astăzi, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat ca Alianţa va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională pentru a întări prezenţa NATO în Sud-Estul Europei şi pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianţei. Declaraţia confirmă astfel că iniţiativele şi obiectivele propuse de România la acest Summit prind contur şi se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii", a declarat Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat vineri că o brigadă românească urmează să fi transformată într-una multinaţională, pentru a întări prezenţa NATO în sud-estul Europei.

În cadrul unui discurs susţinut înainte de summitul NATO de la Varşovia, Stoltenberg a prezentat provocările la care Alianţa Nord-Atlantică trebuie să răspundă.

Oficialul NATO a declarat că în cadrul summitului vor fi luate decizii care au drept scop să consolideze "apărarea colectivă şi capacitatea de descurajare. Şi pentru a proiecta stabilitate dincolo de frontierele noastre.â".

"Astăzi, vom decide să întărim prezenţa noastră pe flancul de est al Alianţei. În Estonia, Letonia, Lituania şi, aici, în Polonia, vom desfăşura, prin rotaţie, batalioane multinaţionale în fiecare dintre aceste state", a mai spus Stoltenberg, care a adăugat că "de asemenea, vom transforma o brigadă românească într-una multinaţională, pentru a consolida prezenţa în zona de sud-est a Alianţei Nord-Atlantice".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici