O lună de când a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Cum au ajuns să fie aproape 1.000 de oameni infectaţi

  • În urmă cu o lună în România era confirmat primul caz de coronavirus, fiind vorba despre un tânăr din Gorj, contact al unui italian
  • Numărul cazurilor persoanelor infectate în ţara noastră se apropie de 1000
  • Oficialii au dat asigurări că în perioada următoare se vor face teste pentru depistarea coronavirusului tuturor bucureştenilor
1267 afișări
Imaginea articolului O lună de când a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Cum au ajuns să fie aproape 1.000 de oameni infectaţi

O lună de când în România a fost confirmat primul caz de coronavirus. Cum au ajuns să fie aproape 1.000 de oameni infectaţi

Astăzi se face o lună de când în România a fost confirmat primul caz de COVID-19. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani din judeţul Gorj, care a intrat în contact cu un italian, confirmat după ce a plecat din România. Între timp, acesta s-a vindecat dar numărul cazurilor se apropie de 1.000. În ultima săptămână, în ţara noastră au fost confirmate şi primele decese. În câteva zile au ajuns la 17. Acestui bilanţ i se mai adaugă încă opt români care au murit în străinătate, unul în Franţa şi şapte în Italia. 
 
Jumătate dintre decesele înregistrate în ţara noastră au legătură cu Spitalul Judeţean Suceava, care a devenit un focar al transmiterii comunitare. Acolo unde aproape 100 de cadre medicale sunt infectate sau suspecte de coronavirus şi unde managerul a fost suspendat din funcţie în urma anchetei desfăşurate de Ministerul Sănătăţii. 
 
Dacă la început persoanele infectate erau români întorşi din Italia, pe parcurs s-au înmulţit cazurile comunitare. Şi numărul cadrelor medicale diagnosticate cu coronavirus a crescut. Autorităţile spun că 10% din total îmbolnăvirilor sunt cadre medicale.
 
În Bucureşti, primul caz de COVID-19 a fost diagnosticat în 7 martie, fiind vorba despre un bărbat de 40 de ani care a venit de la Roma. La 20 de zile de la primul caz de coronavirus în România, în 16 martie, a fost decretată starea de urgenţă. Au fost impuse restricţii de circulaţie, s-au închis localuri publice, au fost suspendate curse aeriene şi s-au interzis competiţiile sportive. Pe 24 martie, prin Ordonanţa militară 3, circulaţia tuturor persoanelor a fost restricţionată drastic. 
 
O creştere a numărului de cazuri de coronavirus în România a avut loc odată cu numărul de teste realizate, după cum urmează:
 
- Săptămâna 1 - 657 teste
- Săptămâna 2 -1.179 teste
- Săptămâna 3 - 4.670 teste
- Săptămâna 4 - 14.466 teste 
 
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată erau miercuri 6.016 de persoane. Alte 96.055 de persoane erau izolate la domiciliu, sub monitorizare medicală.
 
Săptămâna 1 – 181 de persoane în carantină - 10.094 de persoane în izolare
Săptămâna 2 - 107 de persoane în caratină - 11.505 de persoane în izolare
Săptămâna 3 - 3.510 de persoane în carantină - 26.545 de persoane în izolare
Săptămâna 4 - 6.016 de persoane în carantină - 96.055 de persoane în izolare 
 
Totodată, conform celei mai recente statistici, 86 de persoane au fost declarate vindecate şi externate. 53 la Timişoara, 23 la Bucureşti, 6 la Craiova, 2 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi. 
 
 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici