Panică la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după un apel care anunţa reizbucnirea incendiului

A fost panică, miercuri seara, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce un apel la numărul unic de urgenţă 112 a anunţat reizbucnirea incendiului. În realitate a fost o confuzie, apa care curgea creând aburi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

245 afișări
Imaginea articolului Panică la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după un apel care anunţa reizbucnirea incendiului

Panică la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după un apel care anunţa reizbucnirea incendiului

Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi a declarat, miercuri seara, corespondentului MEDIAFAX, că nu a reizbucnit incendiul la Institutul de Boli Cardiovasculare, ci a fost vorba de o confuzie.

„Am primit un apel privind izbucnirea unui nou incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. La faţa locului s-au deplasat echipaje de la ISU, care au constatat că a fost vorba despre o confuzie. De fapt, era vorba despre aburul provocat de apă. O persoană a crezut că este vorba despre fum“, a spus Bolohan.

Pe de altă parte, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a scris, miercuri seară, pe pagina sa de facebook, că va fi alături de personalul Institutului de Boli Cardiovasculare şi că va ajuta pe cât va putea pentru ca la spital să fie reluată activitatea.

„Sunt alături de prof.dr. Grigore Tinică (managerul institutului - n.r.), omul care a salvat viaţa a mii de pacienţi, care a luptat mereu ca la Iaşi să existe un spital ultra-modern în care să fie tratate persoanele care au probleme cardiace şi care, prin dăruire, a transformat un spital într-un institut. Chiar dacă Institutul de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu» este în subordinea Ministerului Sănătăţii, sunt aproape de întreg colectivul medical şi nemedical şi îi voi ajuta, cât voi putea, ca acest loc plin de speranţă pentru pacienţi să îşi recapete pulsul“, a scris Chirica.

Incendiul puternic de la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi a izbucnit miercuri dimineaţa. Un angajat al unităţii spitaliceşti a fost transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum, iar 18 pacienţi au fost evacuaţi. Unul dintre pacienţi, mutat la un alt spital, a murit miercuri după-amiaza, din cauza bolilor grave de care suferea.

Incendiul a fost stins după aproape şase ore, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 500 metri pătraţi.

Cauza probabila a incendiului nu a fost încă stabilită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici