Politico.eu: Huawei reclamă România şi Polonia la UE din cauza interzicerii participării la reţelele 5G

  • Compania Huawei a contestat la Comisia Europeană semnarea de către România şi Polonia a unor memorandumuri cu Statele Unite prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G, arată un document oficial obţinut de site-ul Politico.eu.
  • "Aceste propuneri legislative vor reduce competiţia, ceea ce va afecta industria europeană, economia europeană, slăbind rezistenţa digitală a Europei”, subliniază compania de telecomunicaţii chineză în scrisoarea trimisă Comisiei Europene.
1439 afișări
Imaginea articolului Politico.eu: Huawei reclamă România şi Polonia la UE din cauza interzicerii participării la reţelele 5G

Politico.eu: Huawei reclamă România,Polonia la UE din cauza interzicerii participării la reţelele 5G

Compania Huawei a contestat la Comisia Europeană semnarea de către România şi Polonia a unor memorandumuri cu Statele Unite prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G, arată un document oficial obţinut de site-ul Politico.eu.

Grupul chinez de telecomunicaţii Huawei a trimis o scrisoare vicepreşedintelui executiv al Comisiei Europene Margrethe Vestager, responsabilă de Politicile UE în domeniul digital, în care contestă măsurile aplicate de România şi Polonia. Scrisoarea a fost trimisă Comisiei Europene pe 11 septembrie, dar a fost obţinută de site-ul Politico.eu la sfârşitul lunii octombrie, după o solicitare privind accesul la documente oficiale.

"În perspectiva viitoarei noastre întâlniri, vă scriu în legătură cu recentele propuneri legislative din România şi Polonia în domeniul securităţii reţelelor 5G, care au scopul excluderii Huawei din cauza originii geografice. Atât România, cât şi Polonia au semnat cu SUA un acord comun sau un memorandum de înţelegere privind securitatea 5G, care are scopul excluderii furnizorilor pe baza unor criterii tendenţioase şi ambigue care vizează unii furnizori de echipamente 5G din cauza originii geografice", scrie filiala belgiană a Huawei în sesizarea transmisă vicepreşedintelui executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

"Aceste propuneri legislative vor reduce competiţia, ceea ce va afecta industria europeană, economia europeană, slăbind rezistenţa digitală a Europei. Noi plănuim investiţii uriaşe în Europa, nu prin cumpărarea companiilor start-up europene, ci prin construirea unor unităţi de producţie, care vor avea rezultatul creării de locuri de muncă. Suntem prezenţi aici în Europa de 20 de ani şi suntem consideraţi o companie de încredere. Prin aceste măsuri şi prin altele, mulţi oameni ne consideră o companie europeană. Cu toate acestea, planurile noastre de investiţii în Europa sunt în pericol din cauza faptului că aceste propuneri legislative sunt concepute prin încălcarea reglementărilor UE. Huawei formulează obiecţii la aceste propuneri legislative care intră în contradicţie cu principiile fundamentale ale UE", subliniază compania de telecomunicaţii chineză în scrisoarea trimisă Comisiei Europene.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale.

Guvernele din Franţa, Danemarca, Olanda, Belgia şi alte ţări europene au adoptat o serie de măsuri pentru a reduce prezenţa echipamentelor Huawei în reţelele de telecomunicaţii 5G. Suedia a impus restricţii aproape totale.

În replică la nemulţumirile Huawei, Comisia Europeană a transmis, conform site-ului Politico.eu, că "Uniunea Europeană a adoptat o abordare obiectivă şi bazată pe riscuri în privinţa securităţii cibernetice a reţelelor 5G. Aceste măsuri sunt nondiscriminatorii, în sensul că nu vizează un furnizor anume ori o ţară. Statele membre au drepul de a decide dacă exclud companii de pe pieţe din raţiuni de siguranţa naţională", a explicat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici