Premieră medicală mondială. Tumoare de 20 centimetri, îndepărtată printr-o operaţie fără incizii, într-un spital din Milano

O operaţie în premieră mondială a avut loc la spitalul Niguarda din Milano. O tumoare la rinichi, care se întindea până la inimă, lungă de peste 20 de centimetri, a fost îndepărtată cu o operaţie fără incizii. Pacientul are 83 de ani.

4058 afișări
Imaginea articolului Premieră medicală mondială. Tumoare de 20 centimetri, îndepărtată printr-o operaţie fără incizii, într-un spital din Milano

Premieră medicală mondială. Tumoare de 20 centimetri, îndepărtată printr-o operaţie fără incizii, într-un spital din Milano

Intervenţia s-a putut face fără cicatrici, respectiv fără deschiderea abdomenului şi a pieptului, datorită folositii unui robot şi a unei canule de aspiraţie tumorală, inserată printr-o venă din gât, scrie La Repubblica.

Conform spitalului, este pentru prima dată în lume când se încearcă o astfel de intervenţie.

Urologii şi chirurgii cardiaci au studiat o tehnică ad hoc minim invazivă, pentru a elimina cancerul de rinichi care se infiltrase complet în vena cavă din vena renală şi apoi ajungea în atriul drept al inimii.

Având în vedere vârsta şi condiţiile fragile ale pacientului, căruia i s-au implantat recent două stenturi cardiace, medicii au decis să nu recurgă la operaţia tradiţională.

Operaţia a durat 9 ore.

„Având în vedere vârsta şi starea pacientului, am optat pentru o procedură minim invazivă, fără incizie abdominală şi fără deschiderea sternului. Pentru a face acest lucru am recurs la robotul chirurgical şi la o canulă de aspiraţie tumorală”, spune Aldo Bocciardi secţiei de urologie.

Acest lucru a fost posibil numai după ce chirurgii cardiaci au îndepărtat o parte din infiltraţia cardiacă şi apoi au împins partea rămasă în abdomen, unde urologii au putut să o agaţe şi să o îndepărteze complet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tumoare,
premieră,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici