Trofeul de campioană a Spaniei rămâne la Madrid. Real şi Atletico îşi dispută titlul în ultima etapă

Barcelona a pierdut duminică, acasă, confruntarea cu Celta Vigo, scor 1-2, şi a ieşit definitiv din cursa pentru trofeul de campioană în La Liga. Real Madrid şi Atletico Madrid au câştigat meciurile etapei cu numărul 38 şi rămân singurele echipe cu şanse matematice la titlu, înainte de ultima etapă.

848 afișări
Imaginea articolului Trofeul de campioană a Spaniei rămâne la Madrid. Real şi Atletico îşi dispută titlul în ultima etapă

Trofeul de campioană a Spaniei rămâne la Madrid. Real şi Atletico îşi dispută titlul în ultima etapă

Penultima etapă a campionatului Spaniei, a 37-a, s-a disputat duminică seara cu 8 partide simultan.

Surpriza etapei a venit de pe Camp Nou, unde Barcelona a fost învinsă cu 2-1 de Celta Vigo, ieşind definitiv din cărţi pentru titlul de campioană, după ce nu a reuşit să câştige niciuna din ultimele 3 partide din La Liga. Messi a marcat golul catalanilor, în minutul 28, de cealaltă parte Santi Mina reuşind o dublă, în minutele 38 şi 89.

Celelalte două candidate rămase în cursă pentru titlu înaintea etapei, concitadinele madrilene Atletico şi Real, au câştigat la limită şi îşi vor disputa de la distanţă medaliile de campioni.

Favorită este Atletico, cea care a câştigat cu greu, duminică, pe teren propriu, în compania celor de la Osasuna, cu 2-1, după ce până la pauză nici una din echipe nu marcase. Budimir a deschis scorul pentru oaspeţi, în minutul 76, madrilenii câştigând în cele din urmă cu golurile lui Renan Lodi (1-1, min. 82) şi Suarez (2-1, min. 88).

Atletico a acumulat 83 de puncte, rămâne pe prima poziţie şi joacă în ultima etapă cu Valladolid, echipă ce are nevoie neapărat de o victorie, în tentativa de evitare a retrogradării.

Cealaltă echipă madrilenă rămasă în cursa pentru titlu, Real Madrid, a câştigat în deplasare, cu 1-0, în faţa lui Athletic Bilbao, datorită golului marcat de Nacho, în minutul 68.

Real are 81 de puncte, la două în urma lui Atletico, şi poate câştiga campionatul doar dacă liderul pierde sau face egal în ultima etapă, în timp ce trupa lui Zidane câştigă în faţa lui Villarreal, echipă ce se bate pentru un loc în Europa League.

La coada clasamentului situaţia este încâlcită, din ultimele 4 clasate oricare având şanse matematice să ocupe locul de deasupra linie, în funcţie de rezultatele ultimei etape.

Rezultatele etapei a 37-a din La Liga:

Athletic Bilbao – Real Madris 0-1 (0-0)
Atletico Madrid – Osasuna 2-1 (0-0)
Barcelona – Celta Vigo 1-2 (1-1)
Betis – Huesca 1-0 (0-0)
Cadiz – Elce 1-3 (1-0)
Real Sociedad – Valladolid 4-1 (4-0)
Valencia – Eibar 4-1 (3-1)
Villarreal – Sevilla 4-0 (1-0)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici