Verstappen câştigă Marele Premiu de Formula 1 Emilia Romangna, depăşindu-l cu un tur pe Hamilton / Cursa de casă a celor de la Ferrari s-a transformat într-un coşmar pentru echipa italiană

Prima etapă europeană din acest sezon în Formula 1, Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, de pe circuitul de la Imola, s-a încheiat duminică cu victoria campionului mondial Max Verstappen, care a dominat dealtfel întreg weekendul italian, pe terenul de casă al Scuderiei Ferrari.

1059 afișări
Imaginea articolului Verstappen câştigă Marele Premiu de Formula 1 Emilia Romangna, depăşindu-l cu un tur pe Hamilton / Cursa de casă a celor de la Ferrari s-a transformat într-un coşmar pentru echipa italiană

Verstappen câştigă Marele Premiu de Formula 1 Emilia Romangna, depăşindu-l cu un tur pe Hamilton / Cursa de casă a celor de la Ferrari s-a transformat într-un coşmar pentru echipa italiană

Campionul mondial de Formula 1 s-a impus la Imola pentru al doilea an consecutiv, echipa sa, Red Bull reuşind dubla, cu Mexicanul Sergio Perez care a terminat al doilea.

Lando Norris de la McLaren a terminat al treilea, în timp ce cursa de casă a celor de la Ferrari s-a transformat într-un coşmar pentru echipa italiană.

Liderul sezonului, Charles Leclerc, a plecat slab la start şi cu 10 tururi înainte de final, când se afla pe locul 4, în încercarea de a trece pe podium, a forţat şi a făcut o greşeală, care l-a adus pe locul 8, după ce a fost nevoit să intre şi pe la boxe.

În cele din urmă a a revenit şi a terminat cursa pe locul 6. Coechipierul său, spaniolul Carlos Sainz,a abandonat cursa chiar în primul tur, după o coliziune.

Verstappen, care a obţinut maximum opt puncte sâmbătă pentru că a câştigat prima cursă de sprint, de sâmbătă, a obţinut şi un punct bonus duminică pentru cel mai rapid tur.

Clasamentul general este condus în continuare de Charles Leclerc, cu 79 de puncte, urmat de Max Verstappen, cu 51, şi George Russell, cu 49.

În clasamentul pe echipe, Ferrari e în frunte, cu 124 de puncte, urmată de Red Bull Racing, cu 113 şi Mercedes, cu 77.

Un moment inedit al cursei l-a reprezentat momentul în care Verstappen l-a depăşit cu un tur pe britanicul Hamilton, în turul 41.

Piloţii Mercedes au încheiat pe locurile 4, George Russell, şi 13, Lewis Hamilton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici